(VIDEO i FOTO) U mjestu Obzovica sletio autobus, dvije osobe poginule, sedmoro teško povrijeđenih, jedno u kritičnom stanju

Na magistralnom putu Cetinje - Budva dogodila se saobraćajna nezgoda usljed čega je došlo do slijetanja autobusa 'Papović' sa kolovoza. Ekipe Hitne medicinske pomoći, koje su bile na terenu, konstatovale su da su najmanje dvije osobe poginule na licu mjesta. Više putnika je zadobilo lake i teške tjelesne povrede i njima se ukazuje ljekarska pomoć, saopšteno je iz Uprave policije. U autobusu je bilo oko 30 putnika.

Elevator koji je stigao iz Podgorice izvukao je autobus iz provalije. Iz podgoričke Službe zaštite i spašavanja saopštili su da ispod autobusa nije pronađeno više tijela, kako se ranije strahovalo.

Vozač autobusa koji je sletio u provaliju na pravcu između Obzovice i Brajića priveden je u Odjeljenje bezbjednosti Cetinje gdje će biti saslušan, potvrđeno je portalu Standard iz UP.

Vozač je nepovrijeđen, a iz provalije su ga izvukli spasioci.

Kada se prva ekipa ljekara spustila do vozača on im se požalio da je osjetio jak bol u potiljku glave i da je tada autobus na usponu Obzovice u desnoj krivini udario u bankinu, probio je i potom je vozilo sletjelo u provaliju.

Iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć je saopšteno da su teško povrijeđene četiri osobe. One su vozilima Opšte bolnice Cetinje i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć transportovane u Urgentni centar Kliničkog centra u Podgorici.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Vuk Niković saopštio je da je sedamnaest povrijeđenih transportovano u Opštu Bolnicu Cetinje.

“Dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore primio je poziv oko 12 sati da se desio saobraćajni udes u mjestu Obzovica. Na lice mjesta odmah su upućene četiri ekipe iz Podgorice, dvije sa Cetinja, jedna iz Budve, dva vozila Doma zdravlja Cetinje, dva vozila Opšte bolnice Cetinje i jedno vozilo VMC-a”, kazao je Niković.

Vozila hitne pomoći sa povrijeđenima pristižu u KCCG.

U KCCG, prema riječima Vladimira Dobričanina, prebačena je, do sada, jedna teško povrijeđena osoba.

Ekipe Uprave policije javljaju da u olupini autobusa nema više povrijeđenih ili smrtno stradalih. U toku je pretraga terena, kako bi se utvrdilo da li je još osoba izletjelo iz autobusa, kako bi im se ukazala pomoć.

Iz OKC-a Uprave policije su nam kazali da u nezgodi ima više povrijeđenih osoba.

“Danas u 12:10 sati, sletio je autobus na putu između Budve i Cetinja. U nezgodi ima više povrijeđenih”, kazali su portalu Standard iz OKC-a.

Vozila vatrogasne i hitne pomoći stigla su na lice mjesta i službenici izvlače povrijeđene. 

“Sve raspoložive jedinice su na licu mjesta, kao i službe HMP i Direktorata za vanredne situacije”, saopštili su iz Uprave policije. 

Na lice mjesta došla je i tužiteljka Anđa Radovanović iz kotorskog Osnovnog tužilaštva. 

Tri sata nakon nesreće kod Obzovice saobraćaj je ponovo uspostavljen

Autobus firme “Papović” trebalo je da prevozi putnike na relaciji Nikšić – Podgorica – Cetinje – Budva – Kotor.

Uviđaj je u toku. 

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare