test

Uhapšen bračni par iz Podgorice: Dijete prijavilo roditelje da su ga izbili prutem zbog domaćeg zadatka

N. Pajović

10/05/2023

16:42

Bračni par iz Podgorice uhapšen je juče nakon što je policiji stigla prijava od njihovg maloljetnog djeteta da su ga istukli jer navodno nije htio da uradi domaći zadatak, saznaje Portal Standard.

Nakon što je dobio batine, koji su prema nezvaničnim informacija Portla Standard nanešene prutem, maloljetnik je nazavao dežurnu službu policije i prijavio nasilje.

O događaju je odmah obavješten dežurni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao nasilje u porodici i naložio da se otac i maćeha djeteta, koje je prijavilo nasilje, privedu.

Dijete je sinoć povedeno u Urgetni centar KC kako bi vještak medicinske struke utvrdio stepen povreda.

Kako je za Portlu Standard potvrđeno iz ODT Podgorica, roditeljima je nakon saslušanja kod tužioca određeno zadržavanje do 72 sata, nakon čega će biti privedeni kod sudije za istragu Osnovnog suda u Podgorici.

Povezani članci

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (6)

Mira

12 May. at 06:22

Pa kakve povrede od pruta.Zato nam se i dešava ovo što se dešava.Vraćanje starih zakona i sve ok.Od pruga ništa ne može loše biti samo bolje.To treba u dom za maloletna lica pa bi sam tražio da se vrati kući roditeljima.

KikO

11 May. at 13:52

Đe je spavao sinoć ? Ko mu je spremio večeru ? Ko ga je spremio za školu ? Ko ga je poljubio za laku noć ? Ko mu je spremio marendu za školu ? Ko mu je danas spremio ručak i dočekao ga iz škole ? e moje dijete kako bih ti prut o guzici slomila a nećes da učiš !!! PRUT JE IZ RAJA IZAŠAO ZA ĐAKE KOJI NEĆE DA UČE !!

Nevena

11 May. at 08:56

Zato sto deca imaju previše “prava” zato i imamo masakre i pucačine, kriminal i starlete na ekranima, generacije izgubljene u prostoru i vremenu. Zna se sta je nasilje i zloupotreba dece, disciplinski prut to sigurno nije. Ovaj mali sad u dom/hraniteljsku pa da vidi “lepote” tog zivota

snezana

11 May. at 07:45

Treba da se pise peticija da vidimo ko je za vracanje starih dobrih zakona.Da se roditeljima i prosvjeti vrati pravo vaspitanja djece.Ovi Evropski zakoni u dva dana napravise masakar u Srbiji.Nesto mora da se mjenja na ovim nasim prostorima ovako vise ne ide dalje.

0

12 May. at 10:31

Mitar

11 May. at 06:12

Dok je bilo pruta i kaisa,drukcija su djeca bogami bila,a danas nema normalne cim se povisi glas,odma prijave nasilje. Mene su tukli drzalicom od motike da ucim a,ovi danas kupe diplomu i sta znaju nista!

Mirko

10 May. at 19:32

Pa što ako su ga istukli prutom, i mi smo prije dobijali prutom od roditelja i nastavnika pa smo izrasli u poštene i čestitke ljude, đeca danas imaju previše prava,…..