UP ćuti: Da li Rakonjac ispunjava uslove za pomoćnika direktora?

Uprava policije već 11 dana ne odgovara na pitanje portala Standard da li v.d. pomoćnika direktora za Sektor policije posebne namjene Miloš Rakonjac, ispunjava uslove za tu poziciju. Prema našim saznanjima, Rakonjac ne ispunjava tražene uslove koji se odnose na potrebne godine rukovodećeg staža, te se postavlja pitanje da li je iz tog razloga i dalje u statusu vršioca dužnosti.

Portal Standard je 9. septembra uputio pitanja Upravi policije, da li v.d. pomoćnika direktora Uprave policije Miloš Rakonjac ispunjava uslove za mjesto pomoćnika direktora, odnosno ima najmanje deset godina radnog iskustva na poslovima sa VII1 nivoom kvalifikacije obrazovanja, od kojih najmanje tri godine na rukovodećim radnim mjestima u Policiji, Ministarstvu, Ministarstvu odbrane ili ANB, odnosno najmanje tri godine na sudijskoj ili tužilačkoj funkciji.

Do objavljivanja teksta nijesmo dobili odgovor.

Rakonjac je i dalje u v.d. statusu, a prema našim informacijama on nema dovoljno godina staža na rukovodećim pozicijama propisanim zakonom, što onemogućava njegovo imenovanje.

Podsjetimo, Rakonjac je 5. septembra predvodio akciju ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, odnosno sprovođenje patrijarha SPC Porfirija i mitropolita Joanikija do Cetinjskog manastira.

Nakon toga, dobio je pohvale i priznanja od DF– a koji je ustvrdio da je Rakonjac najzaslužniji za akciju na Cetinju, dok ga je jedan od lidera tog političkog saveza Milan Knežević javno pohvalio na konfereciji za novinare. Takođe, Demokrate su preko svoje zvanične FB stranice podijelile tekst jednog portala u kome se hvali učinak Rakonjca i tako mu i oni odali priznanje.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra povremeno kiša, do 22 stepena

U večernjim satima padavine će u većem dijelu države oslabiti, a u planinama na sjeveru moguća je...

Brkovići i Popović pušteni na slobodu nakon što je...

Oni se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.  HTP „Boku“ je...

Gutereš ugostio Abazovića i Radulovića: Podrška svim aktivnostima UN...

Crna Gora kao ekološka država predstavlja odličan koncept. Radimo na daljem snaženju ekološke svijesti kako bi doprinijeli...

Muratović: Bošnjak pokušala da politički profitira na jednom tragičnom...

S obzirom na modele funkcionisanja Demokratskog fronta, kako je ocijenio, to ne bi bilo čudno, da Bošnjak,...

Medvedev: Dopala mi se Novakova izjava, vakcinacija privatna stvar

Đoković je rekao da ne zna da li će igrati na Australijan openu u januaru zbog striktnih...

NAJČITANIJE

2 KOMENTARA

guest
2 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Dado
Dado
20/09/2021•11:50 11:50

Ne ispunjava provjereno…

Libero7
Libero7
20/09/2021•12:34 12:34

Vazda bio cetnik nego se ukriva