test

(VIDEO) Madžgalj nakon akcije PTJ: Pretresali su goste hotela, bacili ih na pod, bacili i mene kada sam pitao šta se dešava

Standard

21/07/2023

14:25

Tokom racije u Hotelu 'Podgorica' policija je pretresla i legitimisala više osoba, međutim, niko nije priveden. Menadžer hotela, Bojan Madžgalj, obratio se medijima nakon što je Protiv-teroristička jedinica policije napustila hotel. Kako navodi, od trenutka kada su ušli u hotel počeli su 'da bacaju goste sa stolica' a kada ih je upitao o čemu se radi bacili su ga na pod. Radnici su, kaže, vidno uznemireni. Objašnjava da su pretresali prostorije u kojima rade zaposleni ali da nigdje drugo nijesu išli.

Direktor hotela Podgorica Bojan Madžgalj kaže da ne zna šta je razlog današnjeg pretresa i tvrdi da iza jučerašnje lažne dojave o bombi stoje premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić. On je kazao da je policija u hotel i juče i danas ušla bez papira i bez dokumenata.

Policija je juče prilikom pregleda zgrade kod hotela Podgorica pronašla i oduzela startni pištolj sa 50 komada municije, bejzbol palicu, pancir, dvije ručne fleš granate, četiri ogledala za pregled donjeg dijela vozila, 21 zaštitnu gas masku, 57 pirotehničkih sredstava, tri komada pirotehničkih sredstava topovski udar, 350 majica i 430 zaštitnih pamučnih maski za lice.

Madžgalj je kazao da dvije godine trpe “medijski linč”.

“Gosti bježe iz našeg hotela. Juče je lažna dojava o bombi bila kreirana od strane bivšeg premijera Abazovića i Adžica jer je to bio jedini način da dođu kod nas i provjere šta se dešava u našem hotelu i soliteru pored. Kod nas su radili već par pretresa, sama politika ne dozvoljava ulazak službenih lica u sobe gdje su gosti. Juče su kreirali lažnu dojavu. Kriminalistička policija je u stopu pratila antidiverzante, što ne bi smjelo kada je u pitanju dojava o bombi. Pregledali su svaku torbu i novčanik. Juče su otišli odavde vidno iznervirani i danas su napravili raciju. Ponašali su se bezobrazno, bacili su nas na pod, galamili su. Želio bih da skrenem pažnju na njihovo ponašanje, a mi ćemo se dalje s njima boriti na sudu”, rekao je Madžgalj novinarima.

Prema njegovim riječima goste su bacali sa stolica.

“Legitimisali su goste, pretresali vozila po parkingu, ništa nisu našli. Radnici su vidno iznervirani, žele da napuste hotel. Ne znam da li su Abazović i Adžić svjesni da ugrožavaju egzistenciju 60 zaposlenih, a prije dvije godine su dolazili i koristili usluge hotela. Bez papira i bez dokumenata su ušli, i juče i danas”, kazao je Madžgalj.

Policija se još nije oglašavala ovim povodom.

Podsjećamo, policija je juče prilikom pregleda zgrade kod Hotela Podgorica pronašla i oduzela startni pištolj sa 50 komada municije, bejzbol palicu, pancir, dvije ručne fleš granate, četiri ogledala za pregled donjeg dijela vozila, 21 zaštitnu gas masku, 57 pirotehničkih sredstava, tri komada pirotehničkih sredstava topovski udar, 350 majica i 430 zaštitnih pamučnih maski za lice.

Izvor (naslovna fotografija):

Bojan Madžgalj Standard

Ostavite komentar

Komentari (0)