test

Vijeće povodom događaja na Cetinju: Obavještajno-bezbjednosni sektor obezbijediće da se svi građani osjećaju sigurno

Standard

22/06/2024

09:23

Vijeće za nacionalnu bezbjednost Crne Gore usvojilo je niz zaključaka koji se odnose na preduzimanje hitnog i odlučnog odgovora na jačanju borbe protiv organizovanog kriminala, očuvanju mira i bezbjednosti zemlje, saopšteno je danas iz tog tijela.Predsjednik Vijeća za nacionalnu bezbjednost Crne Gore juče je otvorio IV sjednicu Vijeća, sazvanu u skladu sa članom 4 stav 4 Poslovnika o radu Vijeća, koji omogućava sazivanje sjednice u roku kraćem od pet dana zbog posebnih razloga koji zahtjevaju hitno rješavanje i preduzimanje brzih i odlučnih koraka na očuvanju sigurnosti, stabilnosti i nacionalne bezbjednosti Crne Gore.

,,Vijeće za nacionalnu bezbjednost konstatovalo je da borba protiv organizovanog kriminala zahtjeva jedinstven i odlučan odgovor i da će organi obavještajno bezbjednosnog sektora obezbijediti da se svi građani osjećaju sigurno i zaštićeno od kriminalnih djela”, navodi se u saopštenju.

Sjednici su pored članova vijeća prisustvovali po pozivu: glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, vrhovni državni tužilac Milorad Marković, šef kabineta Branko Krvavac, savjetnik predsjednika Vlade za odbranu i bezbjednost Todor Goranović, vd direktor Uprave policije Aleksandar Radović, vd pomoćnik direktora Sektora za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović i načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković.

Kako je saopšteno, na dnevnom redu sjednice razmatrane su teme trenutne bezbjednosne situacije u zemlji, a povodom događaja na Cetinju u četvrtak 20. juna. Sjednici je prisustvovala većina članova Vijeća, što je, kako se navodi, omogućilo validno donošenje odluka.

Podsjećamo, sjednicu je juče zakazao predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić, u cilju razmatranja trenutne bezbjednosne situacije u Crnoj Gori, a povodom događaja na Cetinju od 20. juna.

Izvor (naslovna fotografija):

Dragan Mijatović/Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (0)