test

Vođa Škaljaraca Baćović: Guram u Nikšiću baš, koštaše me već dosta ali sa zadovoljstvom trošim na njih

Standard

18/03/2023

12:37

Da je kampanja Demokratskog fronta za lokalne izbore u Nikšiću održane 14. marta 2021. godine finansirana novcem iz Srbije i Republike Srpske, nije tajna već dvije godine. M portal danas ekskluzivno objavljuje izvode iz SKY ECC prepiske vođe škaljarskog klana Radomira Bobana Baćovića u kojoj potvrđuje da je on davao novac tokom kampanje za lokalne izbore u Nikšiću 2021.Crnogorska policija je tada privodila strane državljane koji su u državu nelegalno unosili novac namijenjen za kupovinu glasova i druge malverzacije, ali dalje od toga se nije odmaklo. Između ostalih, među privođenima na informativni razgovor su bili član Glavnog odbora Srpske naredne stranke i bivši rukometni reprezentativac Vladimir Mandić, bezbjednosno interesantna osoba Dane Šijan iz Beograda, Nemanja Bogdanović iz Sarajeva, Aleksandar Jokić iz Beograda, ali i poslanik Milo Božović iz Budve, Slobodan Lalović iz Foče, Dejan Puhalo iz Trebinja, Blagdan Madžić iz Foče, i Miroslav Vujović. Iz policije je tada saopšteno da sumnjaju da je strane državljane iz Srbije u Crnu Goru doveo Milo Božović, a da svi pomenuti imaju štek stan u kome kriju novac koje za potrebe DF-a distrubuira građanima.

Božović, Mandić, Šijan i ostali privođeni su u noći između 12. i 13. februara 2021. godine, no sve se završilo na tome. Božović je još jednom privođen uoči izbora u Nikšiću, 14. marta zajedno sa bebzjednosno interesantnim licima Rajkom Baćovićem Džegerom i Mališom Vučićem. Baćovića je policija tražila zbog bijega iz porodične kuće koja je pretresana zbog sumnje da se u njoj krije novac namijenjen za kupovinu glasova na lokalnim izborima u Nikšiću.

Džeger je rođeni brat Radomira Bobana Baćovića, novog vođe škaljarskog klana i bliskog saradnika Luke Bojovića, nedavno oslobođenog vođe zemunskog klana.

Sam Radomir Baćović je putem SKY ECC aplikacije rado govorio o izborima u Nikšiću, pa će tako u dva razgovora sa sada pokojnim Goranom Vlaovićem optimistično najavljivati dešavanja u svom rodnom gradu.

Baćović, pod šifrom F6E907 i nadimkom „Tokio“ 4. februara 2021. godine između 14 sati i 22 minuta i 14 sati i 54 minuta sa Vlaovićem (XOHU5R, nadimci Mac, Bruno Shel) vodi vrlo živ razgovor o tadašnjem događaju dana u Srbiji – hapšenju Veljka Belivuka i njegove grupe. Baćović Vlaoviću prenosi informacije koje ima iz srpske policije o Belivuku, ali mu i „garantuje 20 godina“ za pripadnike grupe, dok „40 ne može garantirati“. Desetak minuta prije 15 sati Vlaović prelazi na priču o političkoj situaciji u Crnoj Gori, što je bila njegova zona interesovanja i uticaja na kadrovske podjele. M portal je već ranije pisao o tome kako je Vlaović sa takođe pokojnim vođom škaljarskog klana Jovicom Vukotićem dogovarao kadrovske raspodjele u crnogorskoj policiji. Vlaović se u prepiskama sa Vukotićem pojavljuje pod istom šifrom i nadimkom.

Ovog puta, Vlaovića interesuje situacija uoči lokalnih izbora u Nikšiću i da li Baćović pomaže „njihovu stranu“, odnosno današnju lokalnu i državnu vlast.

U 14 sati i 52 minuta Baćović Vlaoviću odgovara:

„Gotovi su to sigurno. Guram vala u NK baš koštaše me već dosta ali sa zadovoljstvom trošim na njih :)))) NK je sada bitniji nego parlamentarni izbori što su bili jer tu probaju da se ohrabre da nije sve gotovo!!“.

Vlaović je ponovo za nikšićke izbore zainteresovan 13. februara 2021. godine, ali tada pod pretpostavkom da se održavaju sjutra, u čemu ga Baćović ispravlja i obavještava da su tek za mjesec dana. A potom slijedi i detaljan izvještaj o dešavanjima:

U 21 sat i 38 minuta Baćović Vlaoviću piše: „Požurio si :)))) Kakvi izbori u martu :))))) Xaxaxa. Da za mesec tačno. Energija je u vrhu. Baš naelektrisano. Sad je ovo bitno 18og da vidimo koji će novi direktor murije doći da tera više ovu stoku Lazovića“.

Baćović nakon toga objašnjava kako bi njima najviše odgovaralo da na mjesto direktora uprave policije dođe advokat Dražen Medojević, ali da namjerno nije dozvoljeno da prođe njegova kandidatura i potom slijedi niz psovki i uvreda na račun bivšeg premijera Zdravka Krivokapića i tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića.

„Ne smeju da se čuju. Sinoć u NK hapse Mila Božovića, poslanik i član Odbora za bezbednost, na ulici ga drže sat i po“, piše Baćović Vlaoviću u 21 sat i 53 minuta.

Tema nikšićkih izbora i političkih dešavanja u Crnoj Gori te večeri između Baćovića i Vlaovića završava se Baćovićevim porukama „Sad on stupa na pozornicu 🙂 Vučko naš dečko u punom sjaju. A jeo im Vučko kevu..baš ih otkačio.. prešao ih za sve što ih zaebao za Šarića“, koje su poslate između 22 sata i tri minuta i 22 sata i osam minuta.

M portal je već pisao vezama sadašnjeg predsjednika Opštine Budva Mila Božovića sa braćom Radomirom i Rajkom Baćovićem, a objavili smo i fotografiju na kojoj su zajedno Radomir Baćović, Milo Božović, Vlada Mandić, njegov otac Momčilo i drugi ljudi koji su radili za DF tokom lokalnih izbora u Nikšiću.

Takođe smo pisali i o vezama Baćovića sa Lukom Bojovićem i Miloradom Ulemekom Legijom, kao i o njihovim aktivnostima tokom 90-ih godina prošlog vijeka.

U velikom serijalu beogradskog dnevnog lista „Blic“ o kriminalnim klanovima i vezama između njih, piše da je policija više od 10 godina prikupljala informacije iz koji je otkriveno da se Baćović, zajedno sa nedavno ubijenim Rankom Radoševićem „Eskobarom“ bavi švercom narkotika iz Južne Amerike.

„Baćovićeva i Radoševićeva grupa bavi se švercom kokaina i skanka, i to u količinama koje se mjere stotinama kilograma. Kokain se nabavlja i švercuje iz Južne Amerike u Evropu. Grupa je veoma organizovana sa mrežom saradnika. Narkotici se brodovima švercuju do evropskih pomorskih luka i dalje se rasturaju na ulična narko-tržišta. U velikom poslu su već duže vrijeme, tako da se pretpostavlja da su do sada prošvercovali nekoliko tona kokaina na kojima su zaradili desetine miliona eura“, kazao je za “Blic” izvor upućen u istragu o razotkrivanju ove grupe.

Baćovićev brat Rajko zvani „Džeger“ zatečen je u kući u Barajevu koja je pripadala Radoševiću kada je policija upala i izvršila pretres u okviru policijske akcije „Grom“ 2014. godine. Radoševića je na svom suđenju pominjao i narko-bos Darko Šarić, kada je tokom suočavanja sa svjedokom saradnikom Nebojšom Joksovićem kazao da “Joksović laže kako bi zaštitio Ranka Eskobara iz Nikšića”.

Izvor: Mportal
Izvor (naslovna fotografija):

Mportal

Ostavite komentar

Komentari (0)