Za ubistvo Jovana Vukotića plaćeno milion i po eura, otkriveno i ko je pucao

Turski mediji objavili su najnovije detalje u vezi sa ubistvom Jovana Vukotića 9. septembra u Istanbulu. Prema saznanju turskog NTV Vukotić je ubijen za million i po eura. Prvi put objavljene su i slike sa mjesta ubistva.

Policija je, kako se navodi, pregledala 1.700 sati snimaka na 200 lokacija, počevši od mjesta gdje je Vukotić ubijen. Na ovaj način iscrtavajući trasu motocikla, policija je utvrdila i da su na dan ubistva, osumnjičeni pratili Vukotićevo vozilo.

Utvrđujući registarsku tablicu vozila, ekipe su svoja istraživanja usmjerile na motocikl i vozilo. Prema saznanjima policije, osoba koja je upravljala motorom je Jakup Dogan, član kriminalne organizacije koju je predvodio Bariš Neck, koji je bio na crvenoj INTERPOLovoj potjernici, kao i  Emircan Sumer, član iste organizacije, koji je pucao na Vukotića.

Organizovane policijske ekipe pronašle su GPS uređaj ispod automobila i ispod poda u gepeku, u vozilu u kojem je Vukotić poginuo.

”Policijski timovi su otkrili da su EE, Elanur Tuna i Furkan Ješil, članovi kriminalne organizacije koju predvodi Binali Camgoz, četiri mjeseca pratili Vukotića i to automobilom koji su iznajmili u Izmiru”, navodi se u tekstu.

Foto: www.ntv.com.tr

Podsjećaju i da je istragom utvrđeno da su vođa zločinačke organizacije Kavač Radoje Živković i Zdravko Perunović dali naređenje za napad na Vukotića.

U istragama koje je sprovela policija utvrđeno je da se Živković dogovorio sa organizacijom Binali Camgozy da ubije Vukotića za 1,5 miliona eura.

Utvrdivši da su zločinačke organizacije Camgoz i Neck zajedno radile na likvidaciji Vukotića, policija je u petak, 16. septembra, uhapsila Furkana Ješila dok je pokušavao da pobjegne iz zemlje.

Proširujući operaciju, policija je izvršila racije u Izmiru, Zonguldaku, Antaliji i Artvinu i u ponedjeljak uhapsila Radoja Živkovića, Zdravka Perunovića, kao i turske državljane: Elanur Tuna, Emircan Sumer, Iakup Dogan, AS, AI, MP, NA, EC, E.C. i C.C. je priveden.

Pretresajući adrese osumnjičenih, policija je zaplijenila šest lažnih pasoša, 11 lažnih ličnih karata iz raznih zemalja, 3 satelitska GPS uređaja i dva komada oružja korišćena u incidentu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Gutereš: Aneksijama nije mjesto u savremenom svijetu

"Svaka odluka o aneksiji ukrajinskih oblasti Donjeck, Lugansk, Herson i Zaporožje neće imati...

Vujović: Nije čudo što Abazović bježi od izbora, raskrinkava...

Poručio je premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću da “požuri” da napravi vlast...

Žabljak: Utvrđena zbirna izborna lista za lokalne izbore

Redosled partija ili koalicija sa te liste biće i njihov redosled na glasačkim...

SD: Planiraće se sredstva za rješavanje problema prevoza učenika...

Takođe, prihvaćen je i predlog SD-a da se zaduži Vlada da sprovede sve...

Vlada: Po 450.000 eura za dvije vjerske srednje škole

"Tim povodom, zaduženo je Ministarstvo prosvjete da za 2022. godinu, za potrebe realizacije...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare