ZEKOVIĆ: Policijski starešina učestvovao u vrijeđanju Radončića, potrebna hitna reakcija UP

Generalni sekretar Crnogorskog helsinškog odbora za ljudska prava (CHO) i aktivista za ljudska prava Aleksandar Saša Zeković obratio se načelniku Centra bezbjednosti Podgorica Goranu Jokiću sa zahtjevom da provjeri da li su javni nastupi D.J. starješine u Stanici policije za bezbjednost saobraćaja CB Podgorica u skladu sa etičkim vrijednostima crnogorske policije i instrukcijama direktora Uprave policije o ponašanju policijskih službenika na društvenim mrežama.

Brojne građane je uznemirila objava na društvenoj mreži Facebook, na zvaničnoj stranici portala “Standard” a povodom teksta “Radončić: Vlada pada, a Abazović želi napustiti četničko kolo” koji je objavljen dana 22. januara 2022. godine u 12.42 sati. 

https://www.standard.co.me/politika/radoncic-vlada-pada-abazovic-zeli-napustiti-cetnicko-kolo/?fbclid=IwAR3Z1WG2C6IHgYmsb-WOIrgvfof8SYFf4obL0jaONDo5VOjf_NqFbWNA1U0 

Izvjesni D.D. objavio je komentar, 23.01.2022. godine , u 10.48 sati, ove sadržine: “Operi zube Turčine dolazi moj k…c u kontrolu”. 

Na to se nadovezao policijski službenik D.J. koji je sa Dragovićem i prijatelj na Facebooku, na način što je istog dana, u 11.04h pa potom i u 11.05h napisao ove poruke: “radi nešto” i “ako treba tu sam da se radi na frezeru, cirkular, da se čisti pilotina” na što mu je D.D. istog dana, u 11.10 sati odgovorio “evo radim pletem korpu ovom pjesniku” što je policijski službenik označio sa “Sviđa mi se”.

Prema Zekovićevim saznanjima D.J. je starješina u Stanici policije za bezbjednost saobraćaja CB Podgorica.

Zeković je zatražio od Jokića da hitno naloži da se provjeri da li je javni nastup starješine D.J. u skladu sa etičkim vrijednostima Uprave policije i istrukcijama direktora Uprave policije (dostupno ovđe: http://www.kontrolapolicije.me/sites/default/files/Izvjestaji/Instrukcioni%20telegram%20direktora%20Uprave%20policije%20o%20pona%C5%A1anju%20policijskih%20slu%C5%BEbenika%20na%20dru%C5%A1tvenim%20mre%C5%BEama%20-%20Politi%C4%8Dki%20neutralni%20i%20pristojni%20prema%20svakom%20gra%C4%91aninu.pdf).

Umjesto da opomene svog prijatelja D.D. zbog drskog i bestidnog ponašanja na javnom mjestu prema novinaru Šekiju Radončiću, starješina policije D.J. nastavlja razgovor koji prati čitava javnost.

Dobar dio javnosti je to prepoznao na način kao da policijski starješina navodno toleriše i učestvuje u vrijeđanju, degradiranju i prijetnjama prema Šekiju Radončiću, uglednom novinaru, branitelju ljudskih prava i osnivaču CHO.

Zatraženo je da načelnik CB Podgorica Goran Jokić hitno naloži odgovarajuće provjere i informiše o preduzetim radnjama. O slučaju su obaviješteni direktor Uprave policije, Etički odbor Uprave policije i Ministar unutrašnjih poslova.

Zeković je zatražio da se policijski starješina CB Podgorica izvini novinaru Radončiću i javnosti zbog svoje neadekvatne reakcije.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

2 KOMENTARA

guest

2 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Stolar
Stolar
09/02/2022•08:59 08:59

DD je stolar i sa DJ ima ugovoren posao za koji je probio rokove. DJ ga upucuje da se drzi radionice. Ne brljajte covjeka koji casno i posteno nosi uniformu!

Vmnk
Vmnk
09/02/2022•10:29 10:29
Reply to  Stolar

I to dogovara preko Facebooka i objave o Radončić! Ovo je gluplje od onog Operisan sam.