test

Anđušić: Parlamentarna većina ima opasne namjere

Standard

10/07/2024

15:40

Klub poslanika DPS sazvao je konferenciju za medije u holu Skupštine, tokom koje je poslanik Mihailo Anđušić saopštio da parlamentarna većina ima opasne namjere.

“U državnoj kasi nema dovoljno novca za ispunjavanje programa “Evropa sad 2″. Vlada je namjerila da isključi Skupštinu iz upravljanja državnom imovinom i da predloži budžet do 300 miliona eura. Takav predlog budžeta u Skupštinu je došao bez prethodne rasprave. Pozivamo stručnu javnost da zajedno zaustavimo ovaj naum”, saopštio je Anđušić.

Vlada se, podsjeća Anđušić, nalazi u terminalnoj fazi koja daje za pravo da ostvare svoje opasne namjere koristeći svaki dan koji im je na raspolaganju.

“Predloženim Zakonom predviđeno je da svi investitori mogu da zakupe državno zemljište na periode do 90 godina, te da u okviru tog perioda mogu da preprodaju i na druge načine otuđe objekte koje izgrade na tom zemljištu.

Kroz ovakve inicijative parlamentarna većina ostvaruje lične interese. Pozivamo sve poslanike da ne dozvolimo još jedan ovakav naum kojih ne fali u danima za nama, kada je u pitanju vladajuća većina”, zaključuje Anđušić.

Izvor (naslovna fotografija):

Antena M

Ostavite komentar

Komentari (0)