test

Bečić i Šaranović u sjedištu EUROPOL-a

Standard

15/04/2024

09:33

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović boraviće sjutra u zvaničnoj posjeti Hagu, sjedištu EUROPOL-a, saopšteno je iz kabineta Bečića.

“Cijeneći važnost dalje evropske integracije Crne Gore, segment koji ne smijemo zanemariti, jeste unaprijeđenje regionalne i međunarodne policijske saradnje jer je borba protiv organizovanog kriminala i korupcije na vrhu liste prioriteta. Zato će sastanak sa Ketrin De Bol, direktoricom EUROPOL-a biti odlična prilika za nastavak usklađivanja normativnog i institucionalnog okvira sa standardima EU, te i prilika za inteziviranje učešća crnogorske policije u međunarodnim aktivnostima”, navodi se u saopštenju.

Napominje se da svjesni da borba protiv organizovanog kriminala i njegove transnacionalne komponente zahtijeva zajedničko djelovanje na međunarodnom planu, u kojem Europol ima posebno mjesto, crnogorska policija je posebno usmjerena na saradnju sa EUROPOL-om i korišćenje pogodnosti i alata koji su nam na raspolaganju.

“Sastanak će biti prilika da sagovornici razmijene mišljenja i o unaprijeđenju strateške i operativne saradnje u 2024-2025, sa posebnim fokusom na jaču ekspertsku podršku Crnoj Gori u oblasti interoperabilnosti informacionih sistema UP/MUP i novih tehnologija”, zaključuje se u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

Vlada Crne Gore

Ostavite komentar

Komentari (0)