test

Boljević: Milatovićeva “platforma” za ubacivanje ZBCG u vladu

Standard

02/10/2023

20:40

Ne ide Evropska unija zajedno sa ruskim zastavama na skupovima, tiradama o čečenskim logorima u Skupštini i podrškom najgoroj zločinačkoj agresiji u Evropi u 21. vijeku. Ako je predsjednik 'zaboravio', mi nijesmo - nosilac liste koju Milatović želi da ugura u Vladu, u sred predizborne kampanje, na mitingu u Beogradu je uzvikivao sa bine 'živjela Rusija', naveo je član Izvršnog odbora DPS Arsenije Boljević.

I zato, teško je, kaže Boljević, da ima toga koji će Milatoviću povjerovati kako su osvjedočeni anti-NATO igrači preko noći promijenili kurs.

“Što se građanskih snaga tiče – da nije bilo nas, Crna Gora niti bi bila dio NATO-a, niti bi imala status kandidata za članstvo u EU. Dok smo mi uvodili Crnu Goru u NATO, Milatovićevi partneri su palili zastave i bježali iz Skupštine. Dok smo mi u Briselu godinama svim silama pokušavali da izborimo što bolju poziciju za Crnu Goru, Milatovićevi partneri su išli u Moskvu i držali se po strain”, navodi Boljević.

I zato, dodaje, upozoravaju ga da građanske i evropske snage ne izjednačava sa onima koji su u svim tim procesima nastojali da odmažu, a koji su po dolasku na vlast, u kojoj je bio i Milatović, od Crne Gore napravili “rak ranu” u očima Brisela.

“Ako Milatović nekome nešto duguje, bilo zbog glasova na izborima ili iz sasvim drugih razloga, neka to vidi sa njima – ali Crna Gora neće biti talac tih dugova, niti ćemo mu dozvoliti da antievropske strukture predstavi kao bilo šta progresivno na crnogorskoj političkoj sceni”, zaključuje Boljević-.

Povezani članci

Ostavite komentar

Komentari (0)