test

CRTANJE META: Drzak pritisak Milovića na Pobjedu i Portal Analitiku

Standard

26/04/2023

07:07

Funkcioner Pokreta ''Evropa sad'' Andrej Milović pokušao je juče ujutro da napravi drzak i neprimjeren pritisak na Pobjedu, kao i na Portal Analitiku, zbog toga što su prenijeli njegovu izjavu da treba dekontaminirati Cetinje.



On je telefonom nazvao glavnog i odgovornog urednika Pobjede Draška Đuranovića i saopštio mu kako dobija prijetnje smrću, a onda ga upozorio da će on i njegova supruga Tinka, koja je izvršna direktorica Portala Analitika, biti odgovorni ukoliko se njemu i njegovoj porodici bilo što dogodi nakon tekstova ova dva medija.

KO KOME CRTA METE
– Pobjeda i Portal Analitika mi crtaju mete. Ukoliko se bilo što dogodi meni i mojoj porodici ili mojoj kćerki, Vi i Vaša supruga Tinka Đuranović bićete lično odgovorni – kazao je Milović u telefonskom razgovoru.

Milović je glavnog i odgovornog urednika Pobjede pozvao u 10 sati i 22 minuta i u dvominutnom razgovoru više puta ustvrdio da su Pobjeda i Portal Analitika njemu nacrtali metu objavljivanjem informacije iz razgovora za portal Dan u kojem je, između ostalog, Milović konstatovao da treba ,,dekontaminirati Cetinje“.

Na pitanje glavnog i odgovornog urednika Pobjede da pojasni što je netačno prenešeno i konstataciju da je Milovićev citat integralno objavljen, funkcioner Pokreta ,,Evropa sad“ je samo ponovio tvrdnju da će smatrati Đuranovića i njegovu suprugu Tinku lično odgovornim za bilo što, što se desi njemu ili njegovoj porodici, nakon čega je prekinuo vezu.

Đuranović je, potom, pozvao Milovića, upozoravajući ga da je riječ o neprimjerenim optužbama i ponovio mu da su i Pobjeda i Portal Analitika prenijeli integralno njegovu izjavu. No, Milović je ponovio da će smatrati Draška Đuranovića i Tinku Đuranović, koja je juče ujutro gostovala na Gradskoj televiziji i komentarisala izjavu Milovića, ,,lično odgovornim za sve što bi moglo da se desi“ i – prekinuo vezu.

Nakon toga je Đuranoviću poslao jednu poruku, tvrdeći da je to samo djelić od prijetećih pedeset, koje je dobio. U poruci koju je Milović proslijedio Đuranoviću putem Vajbera, nepoznata osoba vrijeđa Milovića rečenicom: ,,Kreni na Cetinje, sm*adu izdajnički, ako ti basta… O jadu ćemo vas zabaviti!“

Pošto je urednik Dana Mili Prelević u poneđeljak objavio kratak intervju sa Andrejem Milovićem, u okviru podkasta ,,Tri pitanja za…“, a većina portala prenijeli Milovićevu ocjenu o ,,dekontaminaciji Cetinja“, društvene mreže su se usijale.

TARGETIRANJE
Funkcioner Pokreta ,,Evropa sad“ je još u poneđeljak veče targetirao tri medija koji su prenijeli njegovu izjavu o Cetinju – Portal Analitiku, Pobjedu i Antenu M, kao DPS medije koji mu ,,crtaju metu“.

– Specijalisti za propagandu i izvlačenje iz konteksta, na čelu sa DPS medijima: Portal Analitika, Pobjeda, Antena M i njima bliski, nastavljaju da mi crtaju metu zbog čega dobijam prijetnje i uvrede. Svako dobronamjeran može poslušati šta sam rekao – napisao je na Tviteru Milović, poslije žestoke reakcije javnosti na društvenim mrežama.

Portal Pobjede i dnevni list Pobjeda, kao i Portal Analitika i Antena M prenijeli su integralno citat Andreja Milovića, koji glasi:

– Moj lični stav je da je Cetinje početak i kraj Crne Gore. Cetinje je istorija Crne Gore. Crna Gora bez Cetinja ne postoji i Milatović treba da se inauguriše na Cetinju. Nema te grupe ljudi, ili veće ili manje, koja smije da utiče na istorijske procese, a to je da će Crna Gora, ona prava Crna Gora da se vrati na Cetinje. Uskoro ćemo izvršiti dekontaminaciju Cetinja koje je za vrijeme tridesetogodišnje vladavine DPS-a apsolutno kontaminirano podjelama, mržnjom, razdorom – kazao je Milović za veb TV Dan.

ABAZOVIĆEV NARATIV
Pobjeda i glavni i odgovorni urednik našeg medija Draško Đuranović, kao i nekolicina preostalih kritičkih medija, u kontinuitetu su na meti novih crnogorskih vlasti i njima bliskih pojedinaca.

Pobjedom i posebno Đuranovićem pogotovo je „opsjednut“ odlazeći premijer Dritan Abazović koji je u izjavama novinarima, ali i iz parlamenta, nerijetko odašiljao i vrlo opasne poruke.

Tako je u Skupštini 19. avgusta prošle godine, nabrajajući ljude „koji guraju Crnu Goru u destabilizaciju“, naveo i ime Đuranovića.

– To tvrdim, stavio bih ruku u vatru… Objasnio sam za M portal, imam da objasnim i za Portal Analitika, i za Pobjedu, i za Draška Đuranovića, i za Darka Šukovića, i za Ljuba Filipovića, i za mnoge druge. Da objasnim šta je narativ i ko koga finansira… Da pitam odakle njima stanovi, ko je njima otplatio kredite… – poručio je Abazović iz skupštinske govornice, uz konstataciju da je „hobotnicu raskrinkao do kraja“.

I 5. septembra prošle godine, brutalno se obrušio na kritičke medije, opet ističući glavnog i odgovornog urednika Pobjede.

– Sada je đavo polako odnio šalu. To što objavljuje M portal i to što radi Pobjeda i što radi CDM i Analitika i Draško Đuranović i ti ljudi i da ne pominjem druge, znate poznato je. Sve je povezano sa ovim i sa ovim ljudima o čijim sam imenima govorio u Specijalnom državnom tužilaštvu – rekao je Abazović, a prethodno je pričao o mafiji.

Godinu ranije, na sjednici skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost, Abazović je, takođe, pominjao Đuranovića.

Kazao je tada kako su mediji bliski DPS-u, uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Crkve Srbije Joanikija Mićovića, značajno doprinijeli „atmosferi koja je trebalo da dovede do krvavog sukoba na Cetinju“, postavljajući pitanje da li je glavni i odgovorni urednik Pobjede trebalo da bude uhapšen poput nekadašnje novinarke FOS media.

– Jesmo li mi trebali da uhapsimo glavnog i odgovornog urednika Pobjede – pitao je Abazović tada Danijela Živkovića, Branka Čavora, Ivana Brajovića i Raška Konjevića.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Pobjeda: Andrej MIlović

Ostavite komentar

Komentari (1)

Mirko

26 Apr. at 07:08

Haaaaaaaa, Draško mu je kriv za njegove izjave,Milović je jedan izuzetno antipatična lik!