test

Đeka: Crna Gora i Kosovo razvijaju i jačaju regionalnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa

Standard

19/04/2024

21:01

Crna Gora i Kosovo njeguju dobrosusjedske odnose, razvijaju i jačaju regionalnu saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa

On je sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani, predsjednikom tamošnje Vlade Aljbinom Kurtijem, potpredsjednicom Vlade i ministarkom vanjskih poslova Donikom Gervallom, učestvovao na događaju u znak zahvalnosti građankama i građanima Kosova koju je organizovala turistička organizacija opštine Ulcinj, u Prištini.

  • “Crna Gora kroz različite inicijative i programe radi na promovisanju važnosti međusobne tolerenacije, istorije i umjetnosti manjina. Djelovanjem u pravcu unapređenja univerzalnih ljudskih prava, važnosti suživota radi se na stvaranju stabilnijeg i održivog crnogorskog društva i regiona Zapadnog Balkana”, istakao je on.

Poručio je da je od početka svog integracionog puta Crna Gora nastojala da pomaže svojim iskustvom zemljama koje su na početku svog pristupanja Evropskoj uniji.

Manifestacija je okupila preko pet stotina zvanica iz Crne Gore i Republike Kosovo iz oblasti turizma, hotelijerstva i privrede.

Ostavite komentar

Komentari (0)