test

Đeljošaj: Kosovo će uvijek imati glas od Crne Gore, to mi je potvrdio i Spajić

Standard

06/12/2023

08:49

Kosovski mediji jutros prenose izjavu vicepremijera Crne Gore Nika Đeljošaja, koji je kazao kako odnos naše države prema toj ni na jedan način neće biti promijenjen.



Telegrafi podsjeća na to da je Đeljošaj podržao izbor Andrije Mandića za šefa parlamenta, uz konstataciju kako je u pitanju političar koji ne priznaje nezavisno Kosovo.

Đeljošaj na to kaže, prenosi pomenuti medij, kako je za njega dovoljno to što Crna Gora priznaje Kosovo.

“Ja sam tu da bih poštovao zvanična akta i za mene je dovoljno da Crna Gora nastavi da sarađuje sa svim državama koje je priznala. Mi smo sa Mandićem imali dogovor da, ako on podrži našu Vladu, mi ćemo podržati njega za šefa parlamenta”, kazao je Đeljošaj.

Dodao je i da će Kosovo uvijek imati glas Crne Gore ukoliko mu bude potreban.

“Crna Gora podržaće Kosovo u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji, razgovarao sam o tome i sa premijerom Milojkom Spajićem i od njega sam dobio potvrdu, a ako se nešto suprotno dogodi, niti ću više biti vicepremijer, niti će Albanci više biti dio Vlade”, naglasio je.

Đeljošaja su pitali i o tome šta bi se dogodilo ako bi šef parlamenta Kosova Glauk Konjufca došao u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, odnosno da li bi se Mandić sastao sa njim.

“Mislim da bi se sastali ako bi Konjufca došao u Crnu Goru, mislim da bi u toj situaciji trebalo da se sastane sa Mandićem”, naglasio je.

Potom je istakao i ocjenu o stavu koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

“Njihovih 13 poslanika imaju isti stav kao i svi Srbi, da je Kosovo dio Rezolucije 1244, ali mislim da oni dobro znaju kuda ovo pitanje ide”, zaključio je.

Izvor: Portal analitika
Izvor (naslovna fotografija):

Fotp: Nik Đeljošaj

Ostavite komentar

Komentari (0)