test

Dragović: Laž da smo predložili amandmane kojima se zakupcima omogućava prodaja državne zemlje

Standard

10/07/2024

15:24

Poslanik Pokreta Evropa sad Darko Dragović kazao je da je netačna informacija objavljena u medijima da je poslanik PES-a Vasilije Čarapić dostavio Skupštini amandman na izmjene Zakona o državnoj imovini kojim se omogućava da svi investitori koji zakupe državno zemljište odlukom Skupštine na periode do 90 godina, mogu da preprodaju to zemljište.

Dragović je nazvao uznemirujućom informacijom pa su poslaniici PES-a podnijeli predlog izmjena Zakona o državnoj imovini kojim bi se navodno omogućila prodaja zakupljenog zemljišta.

“Ističem da je to apsolutna laž i pozivam sve građane koji su vjerujući ovim neistinama uznemireni i da pročitaju naš predlog i da se uvjere da su u pitanju neistiniti spinovi određenih medija i da nam ne pada na pamet da zloupotrebom zakupa državne imovinena bilo koji način omogućavamo sticanje prava svojine na državnom zemljištu bilo kom zakupcu”, kazao je Dragović.

Dodao je da će poslanik Vasilije Čarapić objasniiti razloge stavljanja u proceduru predlog izmjena i dopuna zakona.

Ovakvi spinovi i neistine iznijete od strane medijskih djelatnika itekako podrivaju međuljudske odnose, dovode do govora mržnje, mizoginije svih drugih anomalija koje se pominju u izvještaju Ombudsmana”, rekao je on.

Izvor (naslovna fotografija):

Screenprint/Youtube

Ostavite komentar

Komentari (0)