GENERALKA: Odlazi i Bečić, Joković kandidat za predsjednika Skupštine i “čišćenje po dubini”

Socijalistička narodna partija trpi neviđene pritiske ovih dana od udruženih desnih snaga u Crnoj Gori - DF-a, Demokrata, Prave Crne Gore i Krivokapićevih ljudi, a sve u susret sjednicama Glavnog i Izvršnog odbora te stranke koji su zakazani za sjutra. Na tim stranačkim organanima treba da se donese odluka o podršci manjinskoj vladi.

Prema informacijama Standarda predsjednik Vladimir Joković ima ubjedljivu većinu za projekat manjinske vlade. Sagovrnici Standarda iz te partije tvrde da će Joković, nakon pozitivnog ishoda na organima partije, već u ponedjeljak uputiti inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine Alekse Bačića.

Standard saznaje da će tu inicijativu podržati i koalicija Crno na bijelo kao i opozicija, tako da je Bečićeva sudbina na čelu parlamenta već izvjesna. Prema kazivanju više sagovornika Standarda Joković bi mogao zauzeti Bečićevo mjesto iako se ranije kalkulisalo da bi predsjednik mogao biti i sadašnji potpredsjednik Ervin Ibrahimović.

Osim toga, po automatizmu, nova većina će napraviti i pregrupaciju i promjene u skupštinskim odborima, tako da će bez većine čelnih funkcija ostati predstavnici DF-a i Demokrata.

Predsjednik Administrativnog odbora je Milun Zogović, Ustavnog Simonida Kordić, Zakonodavnog Maja Vukićević, Odbora za politički sistem i pravosuđe Momo Koprivica, Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević, Odbora za međunarodne odnose Miodrag Lekić, Odbora za ljudska prava i slobode Jovan Vučurović, Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje Dragan Krapović i Komisije za praćenje i kontrolu postupka privatizacije Maksim Vučinić.

Iako su čelne funkcije u državi najvažnije i najviše pažnje zaokupljaju, ipak će najdramatičnije biti promjene “po dubini”. Tamo je “uhljebljen” veliki broj kadrova DF-a i Demokrata i očekuje se da će nova većina i manjinska vlada napraviti prekompoziciju, makar u bitnim kompanijama i resorima. Tu se prije svega misli na energetske kompanije CEDIS, EPCG, CGES…kao i na Aerodrome, Nacionalne parkove, Poresku upravu, Upravu za šume….

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Krapović: Mišljenje VK je u drugom planu u odnosu...

On je kazao da je tema sastanka bila ustavna, politička i institucionalna kriza - prije svega o mišljenju...

Policija traga za Džejlanom Huremovićem: Nakon svađe potegao pištolj...

Do pucnjave je došlo u 14 sati i 50 minuta kada je Džejlan Huremović vatrenim oružjem nanio...

Poznato je ko će biti novi predsjednik Juventusa

Naime, tamošnji mediji prenose kako će se na funkciji predsjednika Juventusa naći biznismen Đanluka Ferero. Rođen u...

Ruski milijarder poginuo u padu helikoptera kod Monaka

Taran je još 1997. osnovao Libertex, platformu za online trgovanje, a u posljednje vrijeme se bavio kriptovalutama.

Bar: Jedna osoba povrijeđena u sudaru dva automobila

Jedno lice transportovano je u Opštu bolnicu Bar, radi ukazivanja ljekarske pomoći, potvrđeno je Primorskom portalu. Za...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Miki rakocevic
Miki rakocevic
22/01/2022•13:31 13:31

Koja.to mathematical snp.dovodi.na vrh bez Democrata I fronta.jedino.dps