Kabinet Đukanovića: Onemogućavanje ovlaštenih predstavnika na Odborima da iznesu argumente providno politikanstvo, izbori neminovnost

Namjera većine od 30. avgusta 2020. godine, da se onemogući rasprava u Skupštini o Predlogu odluke za skraćenje mandata Skupštine Crne Gore, danas je dobila svoj jasan izraz na njenim radnim tijelima – Odboru za zakonodavstvo i Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu, poručeno je iz kabineta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Kršeći odredbe sopstvenog Poslovnika predsjednici odbora uz pomoć većine članova odbora i unaprijed pripremljenog mišljenja službe, koje ne zavrjeđuje komentar, jasno su iskazali strah da se u Skupštini, na sjednici zakazanoj za 30. septembar raspravlja o Predlogu odluke Predsjednika Crne Gore. Jasan strah od onog što predstoji i neumitno ih čeka na kraju puta – prijevremeni parlamentarni izbori koji će dovesti do stabilnosti društva i izbora Vlade u punom kapacitetu.

Odredba člana 67 stav 1 Poslovnika Skupštine eksplicitno propisuje da u radu odbora učestvuju predstavnici predlagača akta i podnosioci amandmana na predlog akta koji se na  sjednici razmatra, te da se u protivnom, razmatranje predloga akta odlaže. Pozivajući se na činjenicu da je Predsjednik Crne Gore inokosni organ, te da savjetnici ne mogu da donose odluke u njegovo ime zaboravili su i nadležnost odbora i Poslovnik.

Unaprijed instruirani i usaglašeni stavovi predsjednika i većine članova ova dva Skupštinska odbora, nesuvisla obrazloženja i gotovo opipljiva nervoza, po zadatku prisutne većine, koja baštini metode opstrukcije kao svoj osnovni i jedini način djelovanja, ne mogu pobjeći od istine.

Predsjednik Crne Gore je predlagač Odluke o skraćenju mandata Skupštine. Poštujući određenja Poslovnika Skupštine da raspravi na odborima mogu prisustvovati ovlašćeni predstavnici predlagača, Predsjednik je ovlastio svoje predstavnike  koji će na sjednici odbora prisustvovati i učestvovati u radu kao predstavnici predlagača akta.

Onemogućavanje ovlašćenih predstavnika Predsjednika Crne Gore da iznesu argumente na skupštinskim odborima je providno politikanstvo koje je očekivano u atmosferi kontinuiteta uzurpacije nadležnosti najvažnijih državnih organa.”

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sekulić: Skidanjem imuniteta namjeravaju da me ponize i isprljaju...

Ona kaže da ju je vijest o zahtjevu za ukidanje poslaničkog imuniteta od strane SDT-a zatekla na...

Zirojević: Radujemo se što će ova gomila gluposti dobiti...

" Nego, šta ćete kad, kao i sve vaše laži i namještaljke, i ova doživi totalni fijasko?...

Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak...

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranljivim materijama pomaže u...

Tuča u parlamentu Turske, poslanik opozicije u bolnici zbog...

Tuča je izbila tokom rasprave o državnom budžetu za 2023. godinu. „Njegovo stanje se...

Bošković: Glasaću da mi se skine imunitet, ponosan sam...

On je poručio da će u Skupštini glasati da mu se skine imunitet. “U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare