test

Kažanegra Rađenoviću: Što smo ih doveli na vlast tu, brate? Znači, užas

Standard

04/08/2022

18:41

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović je na današnjoj press konferenciji saopštio da nema saznanja o tome da je funkcioner njegove partije URA iz Budve, Blažo Rađenović, u vezi sa kriminalnim strukturama, tačnije sa organizovanom kriminalnom grupom koju Uprava policije vodi pod imenom „Budvanska“, a čiji su članovi, prema policijskoj evidenciji, Marko Ljubiša Kan, braća Mladen i Ognjen Kažanegra, njihov rođak Vaso Kažanegra i mnogi drugi.

Članovi organizovane kriminalne grupe, preko premijera Abazovića i njegove partije, smenjivali šefa SBPOK zbog – pretresa vozila Marka Ljubiše Kana.

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović je na današnjoj press konferenciji saopštio da nema saznanja o tome da je funkcioner njegove partije URA iz Budve, Blažo Rađenović, u vezi sa kriminalnim strukturama, tačnije sa organizovanom kriminalnom grupom koju Uprava policije vodi pod imenom „Budvanska“, a čiji su članovi, prema policijskoj evidenciji, Marko Ljubiša Kan, braća Mladen i Ognjen Kažanegra, njihov rođak Vaso Kažanegra i mnogi drugi.

„Ono što o Rađenoviću znam jeste da on, kao dio MZ “Sveti Stefan” ima komunikaciju sa nekim licima sa evidencije bezbjednosno-interesantnih lica. To su ljudi komšije, brane miločersku plažu”, naglasio je on.

Pošto premijer ne zna, bez obzira na kvalifikacije koje svakodnevno upućuje na adresu M portala, potrudili smo se da dođemo do informacija koje će mu pomoći da otkrije suštinu „odbrane“ miločerske plaže i komšijskih odnosa, koga je primio u svom kabinetu dok je bio potpredsjednik Vlade i koordinator svih službi bezbjednosti, te sa kim je u koaliciji na lokalnom nivou.

Uprava policije OKG „Budvanska“ opisuje ovako:

„Dominantna kriminalna aktivnost kojom se bavi ova organizovana kriminalna grupa je krijumčarenje narkotika – kokaina na međunarodnom nivou. U ostale kriminalne aktivnosti koje sprovode članovi ove organizovane kriminalne grupe ubraju se teška krivična djela protiv života i tijela, krivična djela sa elementima nasilja, pranje novca i zelenaštvo. Članove organizovane kriminalne grupe Budvanska karakteriše bliska povezanost i zajedničko sprovođenje predmetnihi kriminalnih aktivnosti kako sa pojedinim organizovanim kriminalnim grupama iz Crne Gore, tako i sa regionalnim kriminalnim strukturama. Njihova saradnja u najvećom mjeri bazirana je na realizaciji aktivnosti krijumčarenja kokaina i izvršenja teških krivičnih djela protiv života i tijela. Članove ove organizovane kriminalne grupe su tokom prethodnog perioda učestovali u organizaciji i izvršenju više teških krivičnih djela, a ujedno su bili i mete oružanih napada suprostavljenih kriminalnih grupa“, odgovorili su ranije iz Uprave policije na pitanja portala Standard o ovoj OKG.

Sa policijskim nalazima očigledno nije saglasan premijerov funkcioner Blažo Rađenović, a pokazaće se ni sam premijer, kao ni predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević, bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić, načelnik Centra bezbjednosti Budva Zoran Bubanja i drugi.

U snimcima telefonskih razgovora koje M portal ekskluzivno počinje da objavljuje možete čuti razgovore o policiji, policijskim akcijama Ognjena i Mladena Kažanegre i Marka Ljubiše Kana, lica koja se u policijskim evidencijama vode kao bezbjednosno interesantna, te njihovu komunikaciju sa Blažom Rađenovićem, vioskim funkcionerom premijerove partije URA.

Bez obzira na sve prijetnje i targetiranja od strane premijera Abazovića, njegove partije i medija, kojima je M portal izložen od početka rada, nastavićemo sa objavljivanjem svih materijala do kojih uspijemo da dođemo, jer crnogorska javnost ima pravo da zna istinu. Takođe, uvjereni smo da objavljivanjem ovih materijala možemo podstaći državne institucije da bolje zaštite svoje službenike, ali i samog premijera, od uticaja i eventualnih prijetnji kojima jesu ili mogu biti izloženi zbog povezanosti državnih funkcionera sa organizovanim kriminalnim grupama.  

Razgovor 1: 10.07.2021. godine u 23:22

Učesnici u razgovoru: Mladen i Ognjen Kažanegra

Mladen Kažanegra: Alo?

Ognjen Kažanegra: Oli me poslušat da zovneš Bata?

Mladen Kažanegra: Sad?

Ognjen Kažanegra: Sad, ee sad, namjerno.

Mladen Kažanegra: A koji su ovo bili koji su ovo?

Ognjen Kažanegra: Sbpok nešto piše, podgorički neki kao. Kao ljubazni prema njemu (Kanu) ali Neno na koljena 15 minuta naopačke okrećali. Oli me poslušat da zovneš Bata, i da mu rečeš brate je li moguće da će ovo opet da nam rade da ovo da ono, posle svega ovo-ono.. Molim te.

Mladen Kažanegra: Oću, sad ću ga zvat’.

Ognjen Kaženegra: Iz čista mira su ga brate cimali tamo oće nas da cimaju čuli smo ovo ono. Mora im se frka dić, neka zovne Bubanju.

Mladen Kažanegra: Oćeš Bubanju da zovem, ili Bata?

Ognjen Kaženegra: Bata.

Mladen Kažanegra: Ajde sad ću ga zvat’.

Ognjen Kaženegra: I Bubanju.

Mladen Kažanegra: Ajde..

Ognjen Kaženegra: Bolje ti Bata ti ćeš veći..

Razgovor 2: 10.07.2021. godine u 23:26

Učesnici u razgovoru: Marko Ljubiša – Kan i Mladen Kažanegra

Marko Ljubiša – Kan: Alo?

Mladen Kažanegra: Što se dešava to jadan?

Marko Ljubiša – Kan: Pretres. SBPK.

Mladen Kažanegra: Đe su bili? Jesu se popriječili ili?

Marko Ljubiša – Kan: Iza mene rotacije evo ih ovo sve stigli sa strane. Evo ih, voze neki.. Ne znam, ne znam zašto mene nije mi jasno ništa. SBPK. Dokumenta, saobraćajna..

Mladen Kažanegra: Je li bila vika, dreka ono ili?

Marko Ljubiša – Kan: Nee, nee, neee ništa, ma kakvi. Ali Neno da kleči na koljena. Neno je kleča jedno 5 min na koljena je kleča.

Marko Ljubiša – Kan: I ono pregled kola pretres, ono nisu ono mene pretresli ali su pretresli kola. Nisu mene ono sad lično ali su kola pretresli. Što imaš? Ja otvorih onu torbu, viđeše one ljubičaste. Zatvori. Ništa. Nisu, ono.. Ali pretres cijelija kola. Ja sam mislio 15 min, Neno veli nije no 5-6 min. Pretres kola ono lampama sve ono vađenje papirića–

Mladen Kažanegra: Đe se to dešavalo?

Marko Ljubiša – Kan: Kod Sparte tačno.

Mladen Kažanegra: Reci mi..

Marko Ljubiša – Kan: Ne znam vjerovatno..

Mladen Kažanegra: Jesi nabijao na kurac Mila Đukanovića?

Marko Ljubiša – Kan: Ne, ne nisam šćeo da pričam sa njima ništa, što ću nabijat Mila Đukanovica i to.

Mladen Kžanegra: Jesu s maskama bili svi?

Marko Ljubiša – Kan: Maske, al’ ono nekako, kako su maske Neno, do nosa, nijesu cijele ono.. Na oči ali široko ono za oči. I pričaju ono SBPK piše. Evo, sad ce Marko, sad će samo provjeru, evo ti gledaj ovo, izvršićemo pretres.. Imaši što nedozvoljeno, reko nemam ništa. Ništa nisu, ni po nogama nisu, ni Nena ništa po nogama.. Eto. Ne ono što se tiče korektno nego nije mi jasno jedino što mene.. to mi nije jasno. Vjerovatno gledaju one stare karakteristike razumiješ. Došli su s’ dvoje kola su došli, ono vidi se sa strane došla kola razumiješ. Ka’ što su dolazili oni prošle godine ovo je novi tim. i oni gledaju sad karakteristike.. Ne, ne ovaj nema registraciju. Gledaju vjerovatno karakteristike, vjerovatno ono što su mi stara bagra stavili karakteristike, oni čitaju kapiraš i pretresaju. Ne znam kako i što tačno ono Neno mi veli maše ti Bajden ispred ispred Sparte ja čujem rotacije. Ja pomislim pratnja neka. Ja ono da se sklonim da prođe i oni pored mene ono staju. Onaj jedan spuštio prozor. izađite iz vozila i ono izađite iz vozila i ono dokumenta, izvršićemo pregled auta. Sigurno 10 minuta je pregled auta sigurno, sigurno 10 minuta. Jes, da izvršimo provjeru, provjera ali vidim još kola, sad evo kad Nena vozim vidim još kola ima. Vidim još da kola ima onih sa strane..

Mladen Kažanegra: Koja voze auta?

Marko Ljubiša – Kan: Sto ti pade? Aa, voze bijeli džip neki vrangler i neki audi karavan. To ti je nova jedinica, neka ih neka rade svoj posao, samo ne znam zašto mene, imaju Brana Mićunovića i to oni mene pretresaju razumiješ. E to mi je čudno malo.. Imaju Brana Mićunovića, Ivana Delića ubice po Budvi, njih ne pretresaju to mi je jedino to čudno. Eto.. Mislim možda i pretresaju da ja ne znam ali nisam čuo da su ih pretresli. Možda i oće, ali mene su pretresli eto. Ništa, idem Neno da malo odmori pa ce doć kod mene posle.

Razgovor 3: 11.07.2021. godine u 00:41

Učesnici u razgovoru: Mladen Kažanegra i Marko Ljubiša Kan

Marko Ljubiša – Kan: E brate?

Mladen Kažanegra: Kakva je situacija?

Marko Ljubiša – Kan: Evo ih evo ih opet stoje evo ih stoje pored, sad kod ovaj kako su dosadni. Evo ih sad stoje ono pored čika Jova kod tenisa, ono tu ti stoje na proširanje. Samo mijenjaju pozicije, ovaj džip vrangler znači.. Strava brate.. Imaju Brana Mićunovića, Ivana Delića i ove ubice i klanove a oni mene pretresaju. Zamisli ti to jebote život.. Nevjerovatno jebote, nevjerovatno jebote..

Mladen Kažanegra: Užas

Marko Ljubiša – Kan: Nevjerovatno eto..

Razgovor 4: 11.07.2021. godine u 10:29

Učesnici u razgovoru: Blažo Rađenović i Ognjen Kažanegra

Blažo Rađenović: Alo?

Ognjen Kažanegra: Što činiš Baka?

Blažo Rađenović: Ništa vala, evo doma. Ti?

Ognjen Kažanegra: Reči mi ovo. Ko je, ko je glavni za SBPK, kako se zove ova specijalna sad nova jedinica što je napravljena ovo organizovani kriminal? SBPOK, nije nego SBPK, kako se zove?

Blažo Rađenović: E, tako nešto.

Ognjen Kaženegra: Ko je glavni za to?

Blažo Rađenović: Trebao je da bude Rade Milošević, nešto, zapravo ne znam. Stani, moram provjeriti pa da ti javim.

Ognjen Kažanegra: Ko je sad? Sinoć su brate, moram da ti rečem ovo da ti se požalim inače, ja sam to svima reka’. Zvao sam Bata, zvao sam ove neke što poznajem ovo ono.

Blažo Rađenović: Ajde brate.

Ognjen Kažanegra: Znači iz čista mira, vozi se Kan ulicom. Znači, iz čista mira, znači vozi dijete kući da ide. Zaustavljaju ga, zaustavljaju ga sa dva džipa, ono kao oni specijalni tim, imam ti sliku, znači isto ono piše, reka’ je pročita’ sam samo ono SBPK da im piše, 15 minuta brate pretres, mučenje na sred ulice, brate.

Blažo Rađenović: Sad ću da vidim.

Ognjen Kažanegra: Brate, katastrofa. Bez Mladena osta’ znači. Ako nije umro dabogda. Znači oni su kružili i stojali su ti onamo kod Tre Cane, s dvoje kola – bijeli džip vrangler, bez tablica, zatamljena stakla i Audi A6, imam ti ođe sliku. Ja ne kažem kad neko nešto Blažo uradi da dođe tu da se pretrese, da se pogleda. Takvi ljudi treba da služe kad dođu da te uhapse, brate kao svuđe na zapad.

Blažo Rađenović: Jes’

Ognjen Kažanegra: A ne kao ovđe, doveli idiote, poslali iz Podgorice. Reči Dritanu, molim te brate. Doveli idiote iz Podgorice u sred sezone da dave tuda ljude. Ja ne kažem da policija ne treba da radi, ali nek’ pošalju inspektore po terenu, ne znam šta rade. Pretresat narod tuda. Što smo ih doveli na vlast tu, brate? Znači užas, bez Mladena užas. Bez Mladena užas. A ne smiju pičke jedne najveće da pretresaju Brana Mićunovića, razumiješ, ni Brana Mićunovića, ni Ivana Delića, ni Zorana Lazovića ni ubice tuda. Na nas tuda da da kupe poene seljačke. Znači molim te, brate, reči to.

Blažo Rađenović: Sad ću da vidim ko je, ko je na čelu. Ne znam da li je ova nacionalna, moram vidjet, ne znam. Počeo je Vukšić opasno da kadrira, da ti odmah kažem.

Ognjen Kažanegra: Ovo nije Vukšić million posto. Ovo sad, ovo sad, nije Vukšić million posto jer sam provjerio odmah sinoć u 12 sati ga je zvao Bato.

Blažo Rađenović: Ovo recimo što se dešava u Centar bezbjednosti ovo ti sve Vukšić radi da znaš.

Ognjen Kažanegra: Okej

Blažo Rađenović: Ovog kriminalca Bubanju i čuda.

Ognjen Kažanegra: Ovo je bio SBPK, SBPK, ne SBPOK, nego SBPK. Znači podgorička policija, bijeli vrangler, bez tablica i Audi A6 karavan.

Blažo Rađenović: Sad ću da vidim.

Ognjen Kažanerga: S fantomkama, kratke rukave, nose maskirne gaće, divljanje ono bezvezno brate. Čitavu noć su kružili između Tre Cane i onuda motali ono zaustavljali ljude, poprečivali dobra auta, ovo ono.

Blažo Rađenović: Nije posebna, nije?

Ognjen Kažanegra: Ne, ne, ne. Imam ti sliku ja. SBPK brate mu je pisalo, pita’ sam Kana. Baš su bili bezobrazni. Jedan dečko još, što je bio treći sa njima, na koljena im je klečao 15 minuta. I znaš što on veli Kanu? A vala šefe, ovako nas Zoran Lazović na koljena nije držao, ka što su me ovi držali.

Blažo Rađenović: Mh, mh.

Ognjen Kažanegra: Ja ne kažem nekad brate pogledat, kad nekad nešto ovo ono. Ali, iz čista mira mučit. Ja mislim da će im se to o glavu slomit ako tako krenu brate. Tako je i Milo krenuo pa je lijepo završio. Tako Baka, mora’ sam ti se požaliti, brate.

Blažo Rađenović: Dobro. Ajde.

Odgnjen Kažanegra: Ajde, vidimo se.

Blažo Rađenović: Ajde.

Razgovor 5: 12.07.2021. godine u 16:58

Učesnici u razgovoru: Blažo Rađenović i Ognjen Kažanegra

Blažo Rađenović: Molim?

Ognjen Kažanegra: Što radiš baka?

Blažo Rađenović: Evo idem put Svetog Stefana.

Ognjen Kažanegra: Ovi su me zaustavili opet juče.

Blažo Rađenović: Isti, je li?

Ognjen Kažanegra: Isti oni, ali samo navodno, predomislili su se, da bi opet da sjednu da razgovaraju. Pa bilo je u novine jutros izbačeno, jesi video?

Blažo Rađenović: Ma nema od toga ništa. Završeno je to!

Ognjen Kažanegra: Ćeraju se znači, je li?

Blažo Rađenović: Ma e!

Ognjen Kažanegra: Pa dobro. Dobro, reko da znam samo. A slusaj ovo, da mi nisi vidio ono što je bilo.

Blažo Rađenović: Napisao sam. Nisu mi odgovarali. U Bosni su.

Ognjen Kažanegra: Aj’ ispitaj mi to kod kumara (Dritana) i reči mu ono.

Blažo Rađenović: Viđeću ko je. Napisao sam mu već.

Ognjen: e pa dobro.

Blažo Rađenović: Pitao sam ga ko je na čelo da vidi, nemam pojma.

Ognjen Kažanegra: Ali reči mu što je bilo.

Blažo Rađenović: E, kad se budemo vidjeli pa ću mu reći.

Ognjen Kažanegra: Kad se budete viđeli, reči mu molim te što je bilo. Samo mu reči, pitali su te samo nemoj brate iz čista mira drkanje. Kad se nešto uradi, nije problem, ali ne radimo ništa.

Blažo Rađenović: Oću, oću.

Ognjen Kažanegra: Ajde brate, ćao.

Blažo Rađenović: Ćao.

Izvor: M portal
Izvor (naslovna fotografija):

Izvor: M portal

Ostavite komentar

Komentari (0)