test

Klikovac: Ova godina je poput stabla u Ulici Balšića kojem se svi smiju; Injac: Neistine koje iznosite su simpatične

Standard

27/05/2024

18:48

Odbornici u Skupštini Glavnog grada raspravljali su danas o Izvještaju o radu gradonačelnice Podgorice Olivere Injac.

Injac je predstavljajući izvještaj kazala da je to izvještaj o radu za šest mjeseci.

“Smatram da ima mnogo razloga za zadovoljstvo, međutim ne sporim da neke službe nijesu pokazale dovoljan stepen efikasnosti i biću vrlo spremna da i o tome prodiskutujem, uz rezerve na neke populističke iskaze i senzacionalizam koji smo čuli ovih dana”… rekla je Injac.

Prema njenim riječima kroz obnovu infrastrukture, suzbijanje siromaštva, gradi se bolja budućnost za sve građane.

Andrija Klikovac odbornik DPS-a je ocijenio da izvještaj o radu Injac nije vjerodostojan.

“Ovu godinu bih okarakterisao kao ono stablo u Balšićevoj ulici kojem se cijela Podgorica smije. Iz dva dijela vidite da su rokovi svi probijeni. Dakle, cijela lokalna uprava se bavi jednim projektom izgradnje Ulice Balšića, a svakodnevno imamo reakcije građana koji žive u toj ulici. Prvo, što se sijeku stara stabla. Drugo, imamo brojne reperkusije u vezi samog projekta. I cijeli sistem ne može da odgovori izazovu rekonstrucije jedne male ulice. Kako očekujemo da taj sistem uradi bilo šta drugo značajno za Podgoricu”, rekao je Klikovac.

Klikovac je istakao da je opozicija više puta problematizovala ugovore zaposlenih u Glavnom gradu.

“Ovo je godina kada imate u lokalnom preduzeću rast broja zaposlenih za gotovo 50 odsto. Kada imate, po završnim bilansima preduzeća, u dva (Vodovod i Čistoća) gotovo pet miliona eura gubitka – 3,4 Čistoća i jedan i nešto u Vodovodu…”, rekao je Klikovac, naglašavajući da je “ovaj izvještaj odraz neažurnosit, neefikasnosti, nefunkcionalnosti i političke nestabilnosti”

Injac je rekla da su “neistine koje iznosi Klikovac simpatične”.

“Senzacionalistički nastupate, iznoseći nešto. Prije svega u sekreterijatu Anđušić se ništa nije desilo vanvremenski – ni netačno, ni nezakonito… O Ulici Balšića, dođite da pogledate projekat. Vrata su Vam otvorena. Možda nam date i neki pametan predlog. Po projektu su platani morali da se otklone zato što se o njima nije staralo kako treba u decenijskom periodu…”, kazala je Injac.

Gradonačelnica je poručila Klikovcu da je “prva i osnovna stvar viteštva, da kada izgubite da budete na nivou viteštva”.

Kašnjenje Izvještaja o radu gradonačelnice Injac je jedan od osnova za njeno razrješenje, poručio je odbornik SD Miloš Mašković. 

Izvještaj je dostavljen 16. aprila, a zakonski rok je bio do 31. marta.

“Gradska uprava nije u stanju da do zakonskog roka dostavi Izvještaj. Gospođo Injac, da čujemo od Vas šta se dogodilo. Gradska upava nije sposobna da realizuje ozbiljne projekte”, naveo je on.

Injac je kazala da ja Izvještaj prezentacioni dokument, a to znači da je na njemu rađeno više mjeseci. Administrativne procedure ne bih komentarisala. Priča da vršim pritisak na zaposlene je neistinita. Šta oni vama saopštavaju, ne znam, možda žele da vas diskredituju. Ali, ljubazno vas molim da ne iznosite te neistine, jer to nije tačno. Biću prinuđena da možda Vi saopštite to što navodite pred nekim nadležnim organima. Tako ćete možda i meni pomognete”, kazala je ona.

Možda i na jednoj i drugoj strani ovdje ima onih koji ne bi željeli da ovaj Izvještaj bude usvojen, dodala je ona.

Injac je pozvala Maškovića da nadležne organe obavijesti ko je vršio pritisak i na koga.

Mašković je kazao da ga ništa neće spriječiti da dijeli informacije o pritiscima na zaposlene.

“Vi ste meni pokušali da nacrtate metu. Želite da me ućutkate, al,i nećete u tome uspjeti gospođo Injac. Nemojte mi crtati metu. Otkrivaću pritiske na zaposlene”, istakao je on.

Injac je kazala da će doći na red dugovi preduzeća, a biće dosta tema kada su izvještaji o radu svakog preduzeća.

Odbornik Klikovac je predložio da se gradonačelnici daju duplo vrijeme za izlaganje, da bi “mogla da otvori dušu”.

Odbornik PES-a Vasilije Čarapić je naglasio da je izvještaj Injac dobar pokazatelj da nigdje u Podgorici nije načinjena šteta, dodajući da nijesu mogli da urade “hard reset i krenu ispočetka”.

“Tek je na nama da usvojimo svoj Strateški plan do kraja godine. I taj tranzicioni period, možemo da kažemo, i dalje traje u pogledu realizacije kapitalnih projekata”, kazao je Čarapić.

Odbornik Klikovac je kazao Čarapiću da mu je zadovoljstvo kad otkrije sve afere u Glavnom gradu.

“Narod je dobro vidio ko ste, kakvi ste, šta obećavate, kako postupate i šta neispunjavate. Zbog toga imate problema u cijepanju PES-a, parlamentarnoj većini i zbog toga, ovako indirektno, molite da se glasa za ovaj izvještaj, jer je većina upitna”, istakao je Klikovac.

Izvor (naslovna fotografija):

Screenshot You tube

Ostavite komentar

Komentari (0)