test

Knežević: Spajić do idućeg petka da dostavi prijedlog rezolucije genocida u Jasenovcu

Standard

10/05/2024

12:09

Pošto je premijer Milojko Spajić juče pred čitavom crnogorskom javnošću saopštio da će podnijeti Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, javno ga pozivam da dostavi predlog Rezolucije o genocidu do sljedećeg petka kako bi po skraćenoj proceduri u Skupštini osudili genocid nad srpskim, jevrejskim i romskim narodom u Jasenovcu, poručio je lider i poslanik Demokratske narodne partije Milan Knežević.

On smatra da je sasvim dovoljno vremena da se rezolucija o genocidu u Jasenovcu zvanično formalizuje.

“Obzirom da za genocid u Jasenovcu nije potrebno raditi nikakva dodatna istraživanja, konsultovati eksperte, da su brojke od najmanje 700 000 ubijenih Srba, Jevreja i Roma istinite, neumoljive i užasavajuće. Posebno želim da naglasim da neću prihvatiti nikakve sintkasičke vratolomije i namjeru da se genocid u Jasenovcu odjednom pretvori u prisilno plivanje u Savi i slučajna vješanja na vrbama. Previše je naših mrtvih pod zemljom da bismo im svaki dan prevrtali kosti rezolucijama za jednokratnu upotrebu”, istakao je Knežević.

Kaže da je ovo prilika Spajiću da održi javno datu riječ.

“I pokaže kako ima isti odnos i prema stradanju srpskog naroda, tako što će dostaviti Skupštini predlog Rezolucije o GENOCIDU, a ne o zločinu u Jasenovcu. Volio bih da griješim, i Bog mi je svjedok za to, ali se plašim da premijer Spajić ipak neće podnijeti Rezoluciju o genocidu, a ja ga preklinjem da to učini, ne zbog mene, nego zbog srpskog naroda bez čije podrške ni Jakov Milatović ni on ne bi postali to što jesu”, zaključio je Knežević.

Izvor: vijesti
Izvor (naslovna fotografija):

Milan Knežević

Ostavite komentar

Komentari (2)

Progres

11 May. at 16:57

Ako Spaić ne usliši želju pipuna čudo će načinjet zvek zvekova će se deset ka i do sad kad je pipun prijetio praznom puškom i glavom.

progres

11 May. at 10:06

Jopet milan prijeti praznom puškom. Njegove prijetnje podśećaju na oni podgorički vic kad je oni branio onoga sa porukom aj ga udri još jednom ako smiješ a branjenik poslije više takvih odbrana zacvilje nemo me više braniti tako ti baga.