test

Kovačević: Ne znam zašto je URA podlegla pritisku, zvaću predsjednika njihovog Opštinskog odbora

Standard

22/06/2024

21:32

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kaže kako je izvršeno nasilje nad onim što je kazao tokom obilježavanja godišnjice bitke na Grahovcu.

Mediji kreiraju priče i slučajeve, a ja sam često njihova meta, poručuje on.

“Niko nije na ispravan način interpretirao ono što sam ja rekao. Izvršeno je nasilje nad onim što sam rekao i pokušali su da nanesu političku štetu meni i političkoj stranci kojoj pripadam”, istakao je Kovačević gostujući na Prvoj, prenosi portal Analitika.

Podsjetimo, on je tokom godišnjice bitke na Grahovcu kazao “ako neko neće da budemo braća, ako neko hoće više da ličimo na Turke, onda ćemo bogami u budućnosti prema njima postupati kao prema Turcima”.

Kaže kako nije pomenuo u negativnom kontekstu bilo kakav narod, već da je u pozitivnom kontekstu pominjao Crnogorce i Hercegovce.

“U mom govoru nema nikakvog poziva na nasilje”, dodao je.

O tome što su iz Građanskog pokreta URA danas kazali kako će mu uskratiti povjerenje, Kovačević ističe da ne zna “zašto su podlegli pritisku i imaju li neke druge interese i razloge”.

“Zvaću u ponedjeljak njihovog predsjednika opštinskog odbora da mi objasni, jer iz natpisa u medijima nijesam shvatio razloge. Šta ih je motivisalo da povjeruju u kampanju DPS-a, na njima je da odgovaraju. Ali, vlast u Nikšiću ne zavisi od jednog odbornika GP URA”, rekao je on.

Izvor: Portal Analitika
Izvor (naslovna fotografija):

Privatna arhiva

Ostavite komentar

Komentari (0)