test

KRIVOKAPIĆ BEZ KVORUMA: Neće biti sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Standard

25/01/2022

15:01

Sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost zakazana za danas, neće biti održana zbog nedostatka kvoruma, saznaje Standard.

Prema informacijama portala Standard sjednici neće prisustvovati članovi Dritan Abazović, Milan Knežević, Đorđe Radulović, Sergej Sekulović i Mevludin Nuhodžić.

Sjednicu je sazvao premijer Zdravko Krivokapić koji je ujedno i predsjednik Vijeća.

Članovi Vijeća za nacionalnu bezbjednost su i vicepremijer Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, šef ANB Dejan Vukšić, i predsjednik i potpredsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević i Mevludin Nuhodžić.

Krivokapić pokušava da policiju stavi u službu odbrane svoje fotelje

Podsjetimo, poslanik SDP Raško Konjević danas je poručio da premijer Zdravko Krivokapić želi na sjednici Vijeća da izdejstvuje zaključak o smjeni direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

”Svaka odluka Vijeća o statusu direktora je nezakonita jer se on može smijeniti samo odlukom Vlade na osnovu pisanog prijedloga Ministarstva unutrašnjih poslova”, kazao je predsjednik Konjević, komentarišući sjednicu Vijeća za nacionalnu bezbjednost zakazanu za danas.

Prema njegovim riječima, Krivokapić pokušava da policiju stavi u službu odbrane svoje fotelje.

Konjević: Krivokapić pokušava policiju da stavi u službu odbrane fotelje, ne bi me začudilo da počne štrajk glađu

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević ranije je najavio da danas neće prisustvovati Vijeću jer, kako je rekao, ne želi ni na jedan način da daje legitimitet premijeru Zdravku Krivokapiću, ni potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću ”u njihovoj borbi za fotelje i prevlast u bezbjednosnom sektoru”.

Knežević: Neću prisustvovati Vijeću, ne želim da dajem legitimitet ni Krivokapiću, ni Abazoviću

Ostavite komentar

Komentari (0)