test

Krivokapić i Vukšić došli u Skupštinu: Bez imenovanja direktora ANB zbog odsustva Kneževića i DF-a

A. Tahirović

11/06/2021

09:44

Sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj je trebalo raspravljati o predlogu za imenovanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost nije održana, iz razloga što se predsjednik Odbora Milan Knežević i poslanici DF-a nisu pojavili.

U Skupštinu su došli premijer Zdravko Krivokapić i v.d. direktora ANB Dejan Vukšić.

V.D. direktora ANB Dejanu Vukšiću za nedjelju dana ističe šest mjeseci, koliko zakonski može biti na toj funkciji.

Na sjednicu su došli poslanici Miloš Konatar (URA), Dragan Krapović (Demokrate), Dragan Ivanović (SNP) i Boris Bogdanović (Demokrate), dok se poslanici DF-a nisu pojavili.

Takođe, sjednici nisu prisustvovali ni predstavnici opozicije, kao ni potpredsjednik Odbora Mevludin Nuhodžić. Stoga, sjednica nije mogla biti održana.

Za danas je sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu zakazao predsjednik Skupštine Aleksa Bečić sa jednom tačkom dnevnog reda, jer predsjednik Odbora Milan Knežević to nije želio da učini.

Milan Knežević je juče saopštio da je predsjednika Skupštine Aleksu Bečića obavijestio da neće sazvati sjednicu Odbora, na kojoj bi se raspravljalo o kandidaturi Vukšića, zbog ignorantskog odnosa premijera prema kontrolnoj ulozi Odbora i Skupštine i njegovog neodazivanja na kontrolno saslušanje 2. juna.

Direktora ANB imenuje Vlada na prijedlog premijera, uz prethodno mišljenje Odbora za bezbjednost.

Izvor (naslovna fotografija):

Skupština

Ostavite komentar

Komentari (0)