test

Krivokapić: Ne treba da slavimo 9. maj već 23. i 24. septembar

Standard

27/09/2020

07:14

Kandidat za mandatara crnogorske vlade Zdravko Krivokapić ocijenio je da, Crna Gora više ne bi trebalo da slavi 9. maj, Dan pobjede and fašizmom, već 23. septembar kada je konstituisan novi saziv Skupštine u kojem trojna koalicija ima parlamentarnu većinu.



Jučerašnji i današnji dan je dan pobjede i mi više ne treba da slavimo 9. maj nego 23. i 24. septembar jer se desila nova pobjeda. Ta nova pobjeda treba da udahne novi duh čitavoj Crne Gori da mi jednom prestanemo da se svađamo, nadgornjavamo nego da budemo u takmičenju ko je bolji domaćin. Ako ima boljeg domaćina od Bata Carevića treba da kaže – ,,Ja sam bolji”. To je mjera koju mi imamo u tom čuvenom crnogorskom poređenju: Ja prvi, ti do mene. Ne. Treba da bude: Ja bolji, a ti budi bolji od mene. To je mjera kojom svi moramo da krenemo, kazao je Zdravko Krivokapić, kandidat za mandatara.

To se čuje u video zapisu sa skupa u poslovnom objektu nakon izbora novog predsjednika opštine Budva, na kojem Krivokapić u društvu kontroverznog biznismena Dake Davidovića, ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića i više istaknutih opštinskih funkcionera Demokratskog fronta u Budvi.

Na kraju govora, Krivokapić je Careviću, u ime prijatelja manastira Stanjevića, uručio ikonu Bogorodice.

-Imam tu čast I zadovoljstvo, u ime prijatelja manastira Stanjevići, da gospodinu Batu Careviću uručimo ikonu umiljenja. Pogledajte taj lik Presvete Bogorodice koja u naručju drži našeg Gospoda Isusa Hrista. I ne zove se slučajno umiljenje jer je dato na jednoj pozadini koja je stara više od 150 godina. To je ta tradicija koju miželimo da vratimo Crnoj Gori, rekao je Krivikapić.

Uručujući poklon Careviću, kandidat za mandatara je istakao da je Majka Presveta Bogorodica zakrilila čitavu Crnu Goru I nije dozvolila da zlo nadvlada dobro..

-Ako se ne budemo okrenuli do kraja vjeri, onda sve što smo uradili je malo. Mi prvo treba da svjedočimo vjeru, pa sve drugo, zaključio je Krivokapić. 

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Jedan od ta dva resora mogli bi pokriti eksperti iz SPP, i mislim da se ide ka tome

Ostavite komentar

Komentari (1)

Feđa Perović

27 Sep. at 07:24

Pod hitno da mu se traži ljekarsko uvjerenje potpisano makar od tri psihijatra. On bi ukinuo Dan pobjede koji se , u znak pijeteta prema žrtvama fašizma, slavi u cijelol Evropi. Fašista i tačka

0

19 Oct. at 19:31