Krivokapić: Reorganizacija ANB uz ekspertsku podršku partnera

Vlada je svjesna specifičnog značaja i rada ANB-a i sve reorganizacije i nova kadrovska rješenja koja se sprovode ili će se sprovoditi, dešavaće se uz punu odgovornost i ekspertsku podršku koju očekujemo od respektabilnih partnera, kazao je premijer Zdravko Krivokapić tokom sastanka sa državnim savjetnikom za nacionalnu bezbjednost Stivenom Lavgrouvom.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, upoznao je Lavgrouva sa bezbjednosnim izazovima sa kojima se suočava Crna Gora, kao i sa intenzivnom saradnjom koju nacionalna Služba ima sa agencijama iz regiona i evroatlantskim partnerima.

Premijer je naglasio da se bezbjednosni ciljevi ne mogu ostvarivati izdvojenim angažovanjem niti jedne nacionalne službe, te da se samo partnerskim i dosljedno dobronamjernim i odgovornim odnosom može doći do bezbjednog i sigurnog protoka ljudi, roba i kapitala, kako u regionu, tako i u Evropi i šire, naročito u vremenu izuzetnih epidemiloških prepreka.

– Modernizacija, profesionalizacija i racionalizacija, procesi koji su zahvatili sve službe i organe koje rukovode državom Crnom Gorom, odvijaju se i u Agenciji za nacionalnu bezbjednost Crne Gore. Ona mora biti u punom kapacitetu okrenuta dobru i bezbjednosti svih njenih građana i kroz regionalnu i evropsku saradnju u službi stabilnosti Zapadnog Balkana koji čine danas više država, ali koje sve imaju isti, evropski cilj. Vlada je svjesna specifičnog značaja i rada Agencije i sve reorganizacije i nova kadrovska rješenja koja se sprovode ili će se sprovoditi, dešavaće se uz punu odgovornost i ekspertsku podršku koju očekujemo od respektabilnih partnera, kakav je i Ujedinjeno Kraljevstvo – rekao je Krivokapić.

Lavgrouv je, navodi se u saopštenju,  izrazio zadovoljstvo zbog prvog susreta s premijerom Krivokapićem.

Lavgrouv je kazao da će podržati Crnu Goru u njenim jasno postavljenim prioritetima na putu jačanja institucionalnih sposobnosti i kapaciteta za odgovor na izazove, rizike i prijetnje u sajber prostoru.

Posebno je pozdravio potpisivanje Memoranduma o sajber partnerstvu prilikom nedavne posjete fregate Kraljevske ratne mornarice Crnoj Gori. Iskazao je veliko zadovoljstvo što na putu reformi dijelimo iste vrijednosti, te da možemo računati na njihovu tehničku i ekspertsku pomoć.

Pored premijera Krivokapića, sastanku je prisustvovao i član crnogorske delegacije, šef Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Radulović i Stoltenberg u Briselu: Crna Gora je pouzdan...

Generalni sekretar Stoltenberg naglasio je da članice NATO-a cijene posvećenost naše države jačanju jedinstva unutar Alijanse, koje...

Sekulić: Idejne organizatore čeka ista sudbina kao i njihovih...

Samo će vaše političke karijere biti, kaže Sekulić, “završno zakucane u okvirima koje ste danas podmetnuli damama”.

CPC: Od novembra 2020. na naš račun nije uplaćen...

Kako su saopštili, tekst ne govori to eksplicitno, ali sugeriše da je država nastavila da daje sredstva...

Pred sudstvom veliki izazovi i problemi

Vučković je ukazujući na brojne probleme sa kojima se sudstvo suočava kazala da nezavisnost sudstva omogućava svima...

Predstavljen glavni projekat Skloništa za napuštene životinje

Darinka Martinović Milošević, pomoćnica sekretara Sekretarijata za uređenje prostora kazala je da je bio poseban izazov izabrati...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare