test

Krivokapić vratio Radulovića iz zvanične posjete Skoplju

Standard

26/01/2022

17:11

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, po nalogu predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića, morao je da prekine službenu posjetu Sjevernoj Makedoniji, saznaje Portal Standard.

Ministar Radulović, koji se nalazi u Skoplju, uskoro bi trebalo da krene nazad za Crnu Goru. Ova posjeta je prije nekoliko dana zvanično najavljena iz Ministarstva vanjskih poslova, i usvojena na obje Vladine komisije.

Naime, on je u makedonskoj prijestonici, neposredno pred početak sastanka koji je bio planiran po agendi, dobio nalog iz Vlade Crne Gore da prekine posjetu Sjevernoj Makedoniji i vrati se nazad u Podgorici.

Radulović je u Sjevernoj Makedoniji trebalo da se sretne da predsjednikom Sobranja, šefom države, potpredsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije, te šef diplomatije te zemlje.

Iz Ministarstva vanjskih poslova su juče precizirali da Radulović treba da ima susrete sa najvišim zvaničnicima te zemlje, predsjednikom Sjeverne Makedonije Stevom Pendarovskim, predsjednikom Vlade Dimitrom Kovačevskim, potpredsjednikom Vlade za evropska pitanja Bojanom Maričićem, kao i predsjednikom Sobranja Sjeverne Makedonije Taljatom Džaferijem.

On je tom prilikom uputio izvinjenje domaćinima zbog otkazivanja posjete.

Ostavite komentar

Komentari (0)