test

LATINOAMERIČKA SAPUNICA U OPŠTINI BUDVA: Mandić uz podršku lokalnih funkcionera ”pušta niz vodu” Mila Božovića?

I. Đoković

08/02/2024

10:21

Kriza vlasti u Budvi lagano poprima elemente latinoameričke sapunice, gdje se više ne zna ko pije, a ko plaća. U skoro svakodnevnim filmskim obrtima i formiranju više ''klanova'' unutar vladajuće koalicije rješenja za krizu nema na vidiku, što dodatno doliva ulje na vatru u suret ljetnjoj turističkoj sezoni.

Saga o krizi vlasti u Budvi se nastavlja.

Prema riječima izvora portala Standard iz Opštine Budva, grupa koja se formirala unutar budvanske vlasti trenutno je odustala od plana da smijeni potpredsjednika opštine Nikolu Jovanovića. Kako kaže izvor Standarda predvodnik te grupe je Vojo Pican, inače kum Andrije Mandića, dok je izvođač radova Mladen Miijelj.

Prema nezvaničnim saznanjima odustajanju od smjene Jovanovića doprinio je incident u jednom budvanskom lokalu.

Izvor Standarda navodi da je incident prijavljen i policiji, jer je jedan od funkcionera u opštini Budva, koji je blizak Milu Božoviću, verbalno nasrnuo na Mladena Mikijelja i Nemanju Kuljaču, nakon čega su vinovnici incidenta pozvani na informativni razgovor u prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva.

Kako kaže, ljudi bliski Milu Božoviću optužili su Mikijelja da je okrenuo leđa doskorašnjim drugovima i partijskim saborcima i da je napravio novi dogovor sa Nemanjom Kuljačom i Jovicom Gregovićem, koji je direktor Budvanske rivijere, kao i sa Krstom Radovićem, a sve u cilju formiranja nove većine u lokalnom parlamentu.

Prema nezvaničnim saznanjima u sve je uključen i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, koji je pomenutoj grupi dozvolio da se krene u formiranje nove većine, mimo uhapšenog Mila Božovića i njemu odanih ljudi, među kojima je prvi Nikola Jovanović, čiju smjenu su planirali.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)