test

Marović – Popa: Vlada odlučna da ubrza pristupne pregovore

Standard

29/04/2022

15:30

''Vlada je odlučna da ubrza pregovore o pristupanju EU i u tom pravcu ćemo intenzivirati sprovođenje svih obaveza iz pregovaračkog procesa'', poručila je potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova, Jovana Marović.

Marović se danas sastala sa šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Oanom Kristinom Popom.

Potpredsjednica Marović je poručila da će u fokusu rada Vlade u narednom periodu biti zaokruživanje reformi u oblasti vladavine prava, ekonomskog upravljanja i javne uprave.

Prenijela je spremnost Vlade za unapređenjem i intenziviranjem političkog dijaloga s ciljem stvaranja podsticajnog ambijenta za postizanje dogovora o deblokadi pravosudnih institucija.

Ona je upoznala ambasadorku Popu sa planovima za reorganizaciju pregovaračke strukture s ciljem pojednostvaljenja procedura i sistema rada, te unapređenja efiksanosti.

Ambasadorka Popa je poručila da Crna Gora treba da iskoristi aktuelni momenat i ubrza sprovođenje reformi, kao i svoj put prema članstvu.

„Spremni smo da radimo zajedno sa vama i pomognemo vam da ubrzate reforme, kako bi Crna Gora što prije ispunila uslove za članstvo u EU“, poručila je ambasadorka Popa.

Ostavite komentar

Komentari (0)