test

Mijović: Abazović da se javno izvini stanovnicima Zabjela, osobama koje imaju probleme sa bolešću zavisnosti i njihovim porodicama

Standard

07/06/2023

11:23

Brojanjem dana do odlaska sa uzurpirane premijerske pozicije, Dritan Abazović sve češće i sve otvorenije pokazuje svoje moralne i etičke karakteristike. Čak i onima koji to do sada nijesu primijetili, njegove infantilne, neozbiljne i neodgovovorne izjave dostigle su vrhunac upućivanjem uvreda na račun stanovnika podgoričkog naselja Zabjelo koje je nazvao ''dripcima'' i ''narkomanima'', kazao je predsjednik GP Nova ljevica, Saša Mijović.Prema njegovim riječima, ovom izjavom Abazović je pokazao da nije dostojan da obavlja, ne samo premijersku, već bilo koju drugu javnu funkciju.

Povezani Članci

“Osim što je uvrijedio stanovnike Zabjela, on je etiketirao jednu već obilježenu, diskriminisanu i marginalizovanu grupu i članove njihovih porodica, njihove rođake i prijatelje. Osobe kojima je potrebna pomoć i podrška, a ne dodatna diskriminacija i žigosanje, pogotovo ne od premijera”, smatra Mijović.

Mijović ističe da je on, kao neko ko se skoro dvije decenije bavi pomaganjem ovoj ciljnoj grupi i njihovim porodicama, više nego pozvan da osudi ovu skandaloznu izjavu i pozove gospodina Abazovića da se javno izvini svim stanovnicima Zabjela, kao i svim osobama koje imaju problem sa bolestima zavisnosti, njihovim porodicama i prijateljima.

“Takođe pozivam i njegove stranačke kolege, koalicione partnere kao i predstavnike civilnog sektora da se ograde i osude ovu njegovu izjavu”, zaključuje Mijović.

Izvor (naslovna fotografija):

Saša Mijović

Ostavite komentar

Komentari (0)