test

Milatović: Na najvažnijim adresama u Rumuniji potvrđeno da imamo ozbiljan potencijal za intenzivnu ekonomsku saradnju

Standard

12/03/2024

18:30

Nakon dočeka uz najviše državne počasti u predsjedničkoj palati Kotroćeni u Bukureštu, gdje je održan sastanak sa predsjednikom Republike Rumunije Klausom Johanisom, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović se u Parlamentaroj palati sastao sa predsjednikom Senata Rumunije Nikolaem Ćukom i predsjednikom Predstavničkog doma Alfredom Simonisom.

Tokom odvojenih sastanaka sa predstavnicima rumunskog Parlamenta konstatovano je da odnose dvije države karakteriše tradicionalno prijateljstvo i odlična bilateralna saradnja.

Takođe, iskazana je potreba daljeg kulturnog povezivanja dvije države u cilju boljeg razumijevanja i snaženja međudržavne saradnje.

U okviru posjete Rumuniji, Predsjednik Milatović je imao sastanak i sa rumunskim premijerom Marćelom Ćolakuom. Tom prilikom, on je ukazao na najznačajnije vanjskopolitičke prioritete naše države, istakavši posvećenost Crne Gore ostvarivanju najvažnijeg cilja – punopravnog članstva naše države u EU.

Dodao je i da je Crna Gora u potpunosti usaglasila svoju politiku sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom EU.

Obostrano je izražen interes za snaženje bilateralne saradnje, s akcentom na važnost uspostavljanja avio povezanosti dvije države, što bi bio značajan korak na polju jačanja saradnje u oblasti ekonomije i turizma.

Tokom boravka u Bukureštu, predsjednik Milatović je uz vojne počasti položio vijenac na spomenik neznanom junaku u parku Karol i održao predavanje na Nacionalnom univerzitetu za političke studije i javnu upravu

Izvor (naslovna fotografija):

Kabinet Predsjednika

Ostavite komentar

Komentari (0)