test

Milović: Moći ćemo bolje da živimo kada budemo bolje radili

Standard

13/12/2023

11:44

Mislim da se očekivalo mnogo više i da moramo malo da skrenemo sa onoga da možemo da živimo od samog zaduženja, kredita i dugova, poručio jeprofesor na Ekonomskom fakultetu i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore, Nikola Milović, komentarišući predlog budžeta.




“Moći ćemo bolje da živimo kada budemo bolje radili i kada budemo stvarali nova radna mjesta, kada poboljšamo poslovni, kada bude više stranih investora, kada bude više hotela sa pet zvjezdica u Crnoj Gori, kada budu završeni kapitlani projekti na sjeveru Crne Gore, kada bude završen auto-put Jadranko-jonska cestra, Aerodormi Crne Gore koji su postali crna rupa a ne zračna luka koja treba da omogući dolazak turista, kada regulišemo Podogricu i Tivat, kada regulišemo nesnosne gužve koje imamo na crnogorskom primorju tek tada možemo da očkujemo da će budžet da odbaci mnogo veće prihode i da iz tih prihoda možemo da finaniramo veće plate, penzije i socijalna davanja koja su izostala u ovom budžetu”, kazao je Milović. 

Spajić je najavio investicioni ciklu, a Milović kaže da je svaka optimistična najava dobra. 

“Ali moramo da znamo, ako najavimo toliki optimizam a desi se da ne dođe do ispunjenja, onda dolazi do situacije u kojoj su građani Crne Gore razočarani”, kazao je Milović i poručio da se nada da će doći do realizacije svih investicija koje su zacrtane. 

Kazao je da je nivo projektne dokumentacije koja se tiče tih inevsticija na vrlo niskom nivou. 

“Zbog toga postoji bojazan da većina ili dio tih inevsticija neće biti realizovana. Zbog toga su moje očekivanja da ćemo imati rebalans budžeta”, kazao je Milović za TV E. 

Ostavite komentar

Komentari (0)