test

Mugoša: Rekonstrukcija Vlade treba što prije da se desi

Standard

09/07/2024

17:29

Vjerujem da će upravo navedena rekonstrukcija ubrzati pad aktuelne većine i dovesti do najadekvatnijeg rješenja za izlazak iz institucionalne i društvene krize a to su vanredni izbori, poručio je poslanik Socijaldemokrata (SDCG) Boris Mugoša.

„Rekonstrukcija Vlade treba što prije da se desi jer nema potrebe za nezrelim igricama na političkoj sceni nego neka se sve karte otvore. PES je za samo godinu dana od predizborne poruke sa neće sa DPS-om i DF-om došao do toga da iz dana u dan učvršćuje koaliciju sa DF-om“, navodi Mugoša na mreži X.

Mugoša navodi da vjeruje da će upravo navedena rekonstrukcija ubrzati pad aktuelne većine i dovesti do najadekvatnijeg rješenja za izlazak iz institucionalne i društvene krize, a to su, prema njegovim riječima – vanredni izbori.

„Vlada sa strukturnom i ideološkom konstrukcionom greškom, u kojoj su najčvršći kohezioni faktor njenih konstituenata fotelje, odnosno ucjene i politička trgovina nije ni stabilna a definitivno nije evropski“, ističe on.

Crnoj Gori u najzahtjevnijoj fazi pristupanja EU koja podrazumijeva sistemske, odnosno strukturne reforme neophodan je, navodi poslanik SD, savez svih društvenih segmenata koji istinski žele progresivnu, emancipovanu i prosperitetnu Crnu Goru kao prvu sljedeću članicu EU.

Izvor (naslovna fotografija):

Boris Mugoša

Ostavite komentar

Komentari (0)