test

NESKRIVENO RUGANJE DRŽAVI: Mandiću Dan nezavisnosti nebitan – čestitao i košarkašu Jokiću ali neće jedan od najvažnijih državnih praznika

I. Đoković

22/05/2024

08:57

Ima jedna zemlja na Mediteranu u kojoj predsjednik Skupštine nije čestitao jedan od najvećih praznika te države u modernoj istoriji. Kad bi nekom građaninu bilo koje države u svijetu ispričali ovo vjerovatno bi vas pitao u kojoj se to državi desilo, međutim u Crnoj Gori je sve moguće pa i da predsjednik Parlamenta ne čestita građanima Dan nezavisnosti i na taj način po ko zna koji put jasno i glasno stavi do znanja šta misli o Crnoj Gori, dok ga oni sa kojim čini vlast i dalje nazivaju pomiriteljem i Dalaj Mandom.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić nije čestitao Dan nezavisnosti. Iako obavlja jednu od najvažnijih funkcija u državi, nije našao za shodno da grašanima čestita jedan od najvažnijih praznika u moderno crnogorskoj istoriji.

Iako se 2006. godine zalagao za jedinstvo sa Srbijom, funkcija koju obnaša trenutno mu je bila obaveza, ma koliko za njega to lično mučno bilo da čestita Dan nezavisnosti. No, Mandić je još jedanput demonstrirao da ne poštuje državu u kojoj je predsjednik Parlamenta pokazujući da može da radi šta hoće, jer oni sa kojima čini vlast, očigledno smatraju da ovakvo ponašanje Mandića je u skladu sa njegovim uvjerenjima i u cilju ”pomirenja”.

A, ”Dalaj Manda” kako ga je prozvao premijer Milojko Spajić, smatra da je bolje da uvrijedi građane Crne Gore kako bi ostao vjeran svojoj ideologiji ”srpskog sveta” i na taj način zadržao svoje srpske glasove.

Tako je u kapacitetu predsjednika Parlamenta Mandić čestitao Srbinu i patrioti Nikoli Jokiću osvajanje NBA lige, čestitao je Novaku Đokoviću i naravno nezaobilazno sve srpske datume.

Uprkos pokušajima, ponajviše premijera Spajića da Mandića predstavi kao nekog novog Mandića, pomiritelja i osobu koja promoviše prave evropske vrijednosti, Mandić je još jednom pokazao da vuk dlaku mijenja al’ srpski svet ne napušta i da su interesi Srbije važniji od interesa države u kojoj je on predsjednik Skupštine.

Jednog dana će se ovakvo ponašanje izučavati studenti politikologije i kao bizarno označavati u rubrici vjerovali ili ne.

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: SKUPSTINA CG

Ostavite komentar

Komentari (2)

Čiča

22 May. at 22:30

Ološ pokvarena! Čeka njega teška kazna…od pravog BOGA! 🙏

TV_EU

22 May. at 12:08

Otvoreni neprijatelj Crne Gore.