test

NIJE DRUG DUGME: Abazović imenovao svog partijskog saborca u odbor direktora, SREDNJOŠKOLAC “nagrađen” za košarkaško druženje na Filipinima

I. Đoković

05/10/2023

10:19

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, predložio je svog partijskog druga Miloša Draškovića, koji se inače nalazio na listi GP URA za lokalne izbore u Podgorici, za novog člana Odbora direktora državne firme Project Consulting, iako ovaj ima završenu samo srednju elektrotehničku školu.

Da partijsko zapošljavanje i uhljeb svojih partijskih članova u Crnoj Gori ne priznaje granice pokazuje najnoviji primjer, u kom je premijer u tehičkom mandatu predložio Miloša Draškovića za člana Odbora direktora državne firme Project consulting ( PROCON), iako ovaj ima samo završenu srednju školu.

Da bi tu činjenicu prikrili na sjedinci Vlade održanoj prije tri dana Draškovića je Abazović predstavio kao diplomiranog inženjera, što se nimalo nije dopalo ministarki nauke i tehnološkog razvoja Biljani Šćepanović, koja je odmah reagovala.

Šćepanović je rekla da osoba koja je tek upisala fakultet ne može biti diplomirani inženjer i tražila da se zvanje Draškovića ispravi. No, umjesto da se reaguje, zašto se osoba sa srednjom školom imenuje u Odbor direktora jedne državne kompanije priča se završila na ispravci Draškovićevog zvaničnog zvanja.

Ipak, kako se vidi na fotografiji rješenja Vlade o imenovanju ni to nije odrađeno kako treba pa se u tekstu rješenja Drašković i dalje vodi kao dipl.ing, a ne kao svršeni srednjoškolac.

Foto: Twitter

Iako su u Rješenju iz Vlade stavili pravo zvanje Miloša Draškovića, u obrazloženju istog on se i dalje vodi kao diplomirani inženjer. Zanimljivo je i to da je Drašković jedini član Odbora direktora koji nema fakultetsko obrazovanje.

No, s obzirom da je član GP URA očigledno da to i nije tako bitno, jer se Drašković našao i na listi te partije za podgoričke lokalne izbore, što mu je očigledno bilo dovoljno da dobije mjesto u Odboru direktora državne firme.

Ipak, makar prema fotografijama sa društvenih mreža, na kojoj Drašković uživa uz kokice na Svjetskom prvenstvu u košarci koje je održanom na dalekim Filipinima, čini se da mu je lično prijateljstvo sa Abazovićem bila najveća propusnica za ulazak u pomenuti Odbor direktora.

Da su veoma bliski prijatelji nije promaklo korisnicima društvenih mreža koji su zapazili da su toliko bliski, da je “Drašković hranio Abazovića kokicama” u toku košarkaške utakmice.

Iako se GP URA prije čuvenih avgustovskih izvora iz petnih žila protivila partijskom zapošljavanju, makar prema riječima njihovog funkcionera Gorana Đurovića, koji je svojevremeno izjavio da ono što je za kritiku jeste partijsko zapošljavanje u upravnim odborima, bordovima i javnim preduzećima što je loše i ne donosi potreban kvalitet, te da Crna Gora nema dovoljno kvalitetnog kadra i samim tim nema potrebe da se partijski prebrojavamo i eliminišemo one koji ne misle ili ne glasaju isto kao i vladajuća većina, tri godine kasnije, dovoljno je biti drug sa premijerom, pa da i bez adekvatne škole dobijete ozbiljno radno mjesto.

Za Abazovića izgleda visoka škola nije presudna, koliko drugarstvo i velika porcija kokica uz dobru košarkašku predstavu.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (1)

JEREMIJA

05 Oct. at 11:41

Ako ministar može bez Diplome…sto ne bi član odbora…Ni ovima sa diplomama ,to baš i ne pomaže da se razumeju i dogovore…

.