test

Odžić: Potezi Milatovića više štete Vladi nego samom PES-u

Standard

26/02/2024

12:23

Eskalacija sukoba koji se desio u Pokretu Evropa sad je očekivana. Potez Jakova Milatovića mnogo više će naštetiti 44. Vladi nego samom pokretu. Događaji koji slijede u narednom periodu imaju funkciju da destabilizuju aktuelnu Vladu, Crnu Goru skrenu sa evropskog puta i oslabe poziciju premijera Milojka Spajića, ocijenio je za Gradsku RTV Petar Odžić, zamjenik predsjednika SDP.

Jakov Milatović je, prema riječima Odžića, odabrao pravi tajming za napuštanje PES-a.

“Milatović je bio glavni zagovornik ideje da DF uđe u Vladu, svojim djelovanjem je omogućio pregovore o tome. Sada možemo svjedočiti velikoj pomoći DF za ulazak u rekonstruisanu Vladu samim slabljenjem pozicije premijera Spajića”, kazao je Odžić.

Odžić se osvrnuo i na događaje kao što su isticanje zastave druge države u Parlamentu, te izjave predsjednika opštine Pljevlja Daria Vraneša ističući da sve to ide u prilog tome da se ostalim potencijalnim participijentima, prije svega, Bošnjačkoj stranki, onemogući ulazak u Vladu.

Ističe da PES odavno nije funkcionisao te da se čekao najbolji trenutak da se to i zvanično saopšti.

“Već počinje zvanično prebrojavanje unutar poslanika i opštinskih odbornika PES ko će pretrpjeti najveću štetu. Ali u ovakvim političkim turbulencijama i sukobima najveću štetu plaćaju građani, ”, kazao je Odžić.

Komentarišući isključenje Andreja Milovića iz partije Odžić je istakao da treba sačekati još malo jer ni u samom PES “nemaju precizne informacije o tome što se dešavalo”.

“Milovića je isključilo Predsjedništvo PES, sjećate se da je to Predsjedništvo isključilo ranije iz stranke Odovića ali da ga je Glavni odbor PES vratio u stranku”, podsjetio je Odović.

Ističe da je riječ o velikoj političkoj utakmici, a ne samo o preuzimanju partije.

“Juče smo mogli čuti da je neko pobijedio a da je neko poražen. Mislim da još nema pobjednika ni poraženih, da pravi rat tek predstoji i očekujem tijesnu saradnju Milatovića sa srpsko- ruskim dijelom političke scene u Crnpoj Gori, prije svega mislim na DF, SNP i nažalost GP URA”, zaključio je Odžić.

Izvor: Gradski portal
Izvor (naslovna fotografija):

Petar Odžić

Ostavite komentar

Komentari (0)