test

Onur Babaić nezakonito smijenjen sa dužnosti direktora beranskog Doma učenika i studenata

Standard

24/06/2023

12:10

Član Predsjedništva SDCG i predsjednik SD Berana Onur Babaić nezakonito je razriješen sa dužnosti direktora beranskog Doma učenika i studenata, saopšteno je iz SD-a.“Osporavanjem još jednog u nizu rješenja tadašnjeg MPNKS, utvrđena je osnovanost ličnog stava da je odluka o razrješenju bila kontroverzna i očigledno motivisana političkim razlozima. Sud je objektivno procijenio sve činjenice i okolnosti i zaključio da je moje razrješenje sa dužnosti direktora beranskog Doma učenika i studenata, nezakonito, čime je potvrdio svoju nepristrasnost i kredibilnost”, rekao je Babić.

Foto: SD
Foto: SD

Sa druge strane, dodaje, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, propustilo je priliku da od prosječne ustanove učeničkog i studentskog standarda u sastav svoje mreže ustanova, dobije najsavremeniji dom na ovim prostorima, jer su projekti, koji bi obezbijedili takav nivo razvijenosti, bili u početnoj fazi realizacije, ali su, nakon smjene direktora, nažalost, trajno suspendovani od strane pokrovitelja.

On je kazao da ovakav pravni ishod može djelovati kao još jedno upozorenje drugim javnim subjektima koji bi mogli razmotriti ili se odvažiti na slično postupanje.

“Takvi akti će, po svemu sudeći, biti detaljno analizirani dok nezakonitosti, zlonamjera i neznanje poput ovog koje je prikazalo bivše rukovodstvo Ministarstva, neće biti ignorisani. Zbog toga, vrlo je važno biti istrajan borbi za principe koja, pokazalo se, ima smisla i u ovom slučaju je bila uspješna”, zaključuje Babaić.

Izvor (naslovna fotografija):

Onur Babaić

Ostavite komentar

Komentari (0)