test

PO ZANIMANJU ”UGROŽENI” SRBIN IZ CRNE GORE: Otkud novac za luksuzni BMW X5 – Dajković trebao da štedi 29 godina

I. Đoković

16/05/2024

08:50

Vladislav Dajković šef službe za odnose sa građanima u Glavnom gradu i predsjednik političke partije Slobodna Crna Gora prema podacima iz njegovog imovinskog kartona u protekloj godini značajno je uvećao svoju imovinu, iako po sopstvenom priznanju do namještenja u Podgorici nije radio nigdje. Podaci iz aprila 2023.godine pokazuju da Dajković nije prijavio nikakva primanja njega i supruge, da nema hartije od vrijednosti, kao ni bilo kakav kredit pa se sa pravom postavlja pitanje odakle novac za dva automobila od čega jedan vrijedi 30.000 eura.

Vladislav Dajković je u protekloj godini značajno uvećao svoju imovinu.

Između decembra i januara ove godine, sudeći po izvještajima koje je podnosio Agenciji za sprječavanje korupcije, Dajković je postao vlasnik kuće i dva stana.

U izvještaju predatom početkom decembra prošle godine, Dajković je od imovine prijavio livadu površine 1.201 kvadrat, te dva automobila – pežo proizveden 2017. godine i BMW iz 2015.

Samo mjesec kasnije, a potom i u martu, Dajković je predao izvještaj iz kojeg se vidi kako je njegova imovina višestruko ‘porasla’.

Tako je, umjesto dotadašnje livade, funkcioner Glavnog grada postao vlasnik kuće i dva stana, pri čemu je imovinu uvećao za 427 kvadrata.

Naime, u izvještaju iz januara ove godine, noviteti su kuća od 206 kvadrata, te stanovi od 127 i 57 kvadrata. Uz to, Dajković je u međuvremenu prijavio i garažu površine 37 kvadrata. Za svaku od tih nekretnina prijavio je kako je njihov stoprocentni vlasnik.

Za svaku od navedenih nekretnina, pritom, kao osnov sticanja stoji – gradnja.

Pritom, i vozilo BMW je ‘novina’ među Dajkovićevim nepokretnostima u odnosu na izvještaj iz avgusta prošle godine, u kojem tog automobila nije bilo.

Iako se Dajković nemušto pravdao da je imovinu dobio od oca, a vozilo BMW X5 koje trenutno na tržištu vrijedi 30.000 eura kupio u kompenzaciji za audi koji je prethodno posjedovao, postavlje se pitanje odkle novac za takvu kompenzaciju ukoliko i sam audi nije vrijedio 30.000 što nas opet vraća na pitanje odakle Dajkoviću toliki novac ako je kako sam kaže bio nezaposleno lice.

S obzirom da je prijavio platu od 1.119 eura koliko prima iz Glavnog grada, Dajkoviću i sa najavljenim povećanjem plate kroz program Evropa sad 2.0 trebalo punih 29 godina da uštedi da kupi pomenuti BMW X5.

Još nevjerovatnije zvući pravdanje Dajkovića koji je u obraćanju javnosti putem društvene mreže optužio zaposlene i direktoricu Agencije za sprječavanje korupcije da mu smještaju, iako je prijavu imovine popunjavao on lično!

Nezaobilazno Dajković se i gostujući u jednoj TV emisiji požalio da je ovo progon zato što je Srbin, a ne zato što nije prijavio porijeklo novca kojim je uspio da stekne ovoliku imovinu u tako kratkom vremenu.

U aprilu 2023.god. prijavio je da on i supruga nemaju primanja, da nemaju hartije od vrijednosti, štedni ulog, a ni gotovi novac. Prijavio je samo livadu i jedan automobil. U 2024.god. prijavio je da nema kredite, ali je imovinu uvećao za par stotina hiljada eura. Zvuči nevjerovatno ali istinito.

Biti ugroženi Srbin iz Crne Gore kako je Dajković više puta sebe opisao je izgleda postalo pravo zanimanje u našoj državi, i nadasve unosno.

Izvor (naslovna fotografija):

Instagram/Vladislav Dajković

Ostavite komentar

Komentari (0)