test

PREGOVORA NI NA VIDIKU: Sprema li Jovanović nove izbore u Budvi?

I. Đoković

18/06/2024

11:24

Ni skoro mjesec dana od završenih izbora u Budvi nema naznaka da bi vlast u tom gradu mogla skorije biti formirana. Prema nezvaničnim saznanjima portala Standard svi se čvrsto drže ranije iznešenih stavova, pa tako pregovori nijesu ni započeti, a nema ni naznaka da bi se to moglo dogoditi u narednom periodu.

Iako se računalo da će kriza vlasti u Budvi biti okončana izborima, tako nešto se nije desilo, jer početne pozicije nekadašnjeg DF-a koji sada nastupa u dvije kolone nijesu promjenjene, čak šta više ”rat” koji je trajao u predizbornoj kampanji je nastavljen i nakon izbora, pa rješenja za političku situaciju u tom gradu nema na vidiku.

Prema riječima izvora Standarda, Nikola Jovanović nosilac liste ”Budva naš grad” već se uveliko sprema za nove izbore, koji bi mogli biti održani na jesen.

Ove nezvanične informacije potvrđuju ranije pisanje Standarda da Jovanović ne želi ni pod koju cijenu sa Mandiće u postizbornu koaliciju i da će učiniti sve da u zakonskim okvirima odlaže formiranje lokalne vlasti do novih izbora.

Kako kaže naš izvor, partijski vojnici te liste već analiziraju rezultate izbora i okreću se apstinentima kako bi ih ubijedili dana novim izborima daju svoj glas ovoj listi.

Prema riječima izvora Standarda, paralelno sa apstinentima iz Jovanovićeg tabora rade i na ”obrađivanju” kadrova bivšeg DF-a, onih koji su ostali bliski Andriji Mandiću da krenu stazama njihovih dojučerašnjih političkih saboraca i pređu na listu Nikole Jovanovića.

Tako bi se nastavio trend sa preletačima iz Nove srpske demokratije, gdje je već pet bivših odbornika prešlo na listu “Budva naš grad”, a Jovanović sa potencijalno novim prelijetanjima iz NSD-a bi dobio dovoljan broj odbornika da na izborima na jesen ostvari takav rezultat koji će mu garantovati da izbaci NSD iz političke kombinatorike i tako ostane na čelu Budve.

Kako je portal Standard već pisao, plan je da se usitni koalicija okupljena oko Nove srpske demokrtije Andrije Mandića, kako bi ta lista koju predvodi Mladen Mikijelj ostala sa svega četiri od devet odborničkih mandata.

Podsjećamo, liste ”Budva naš grad” i ”Za budućnost Budve” na izborima u tom gradu osvojile su po devet mandata.

Izvor (naslovna fotografija):

Budva naš grad

Ostavite komentar

Komentari (0)