test

Premijer sa ambasadorima Turske i Ukrajine: Erdogan i Šmigal čestitali Spajiću

Standard

08/11/2023

16:30

Premijer Milojko Spajić nastavio je danas konsultacije sa rezidentnim amabasadorima u Crnoj Gori, saopšteno je iz Vlade.Na sastanku sa ambasadorom Ukrajine Olegom Herasimenkom ponovljena je čvrsta podrška Crne Gore Ukrajini i iskazana spremnost da se i u narednom periodu ojača saradnja dvije zemlje. Na toj liniji sagovornici su konstatovali da dinamična ekonomska razmjena predstavlja pozitivan impuls za saradnju u drugim oblastima od obostranog interesa.

Ambasador Ukrajine je zahvalio Crnoj Gori na podršci Ukrajinskom narodu. 

”Podrška Crne Gore Ukrajini je ogromna. Moji sunarodnici i ja ćemo zauvijek pamtiti ono što je Crna Gora učinila”, kazao je Herasimenko.

On je premijeru uručio čestitku predsjednika Vlade Ukrajine Denisa Šmigala povodom izbora 44. Vlade.

Na sastanku sa ambasadorom Turske Barišom Kalkavanom ocijenjeno je da postoji sve snažnije interesovanje investitora za ulaganje u Crnu Goru te da država mora povratiti povjerenje investitora u poslovni ambijent prevashodno kroz jačanje pravne sigurnosti.

Dvije države, kako je ocijenjeno, imaju odlične bilateralne odnose, koji su ojačani savezništvom u NATO, sa potencijalom za dinamiziranje saradnje u oblasti turizma, kulture, poljoprivrede i saobraćaja.

Ambasador je premijeru uručio čestitku predsjednika Turske Redžepa T. Erdogana upućenu povodom izbora za predsjednika 44. Vlade Crne Gore.

Ostavite komentar

Komentari (0)