Izvor:Pobjeda

Rasulo u kabinetu: Savović i Novović napustili Krivokapića

Savjetnici premijera Krivokapića za unutrašnju politiku i bezbjednost Željko Savović i Aleksandar Novović podnijeli su ostavke na te funkcije i o tom činu obavijestili premijera, saznaje Pobjeda. Ostavke bi trebalo da budu konstatovane na današnjoj sjednici Vlade.

Savović i Novović su izabrani za savjetnike na sjednici Vlade 8. decembra i funkcije napuštaju, što je vrlo neuobičajeno, svega dva mjeseca nakon svog izbora.

Savović je politički direktor Prave Crne Gore i dok je obavljao funkciju zamrznuo je tu funkciju.

Osim funkcije savjetnika, Savović je imao članstvo u dvije vladine komisije – Komisiji za kadrovska i administrativna pitanja i Komisiji za politički sistem, unutrašnju i spoljnu politiku.

Imenovanje Savovića pratile su brojne kontroverze imajući u vidu da je njegova prvobitno dogovorena funkcija bila šef kabineta premijera, da bi naknadnim dogovorom premijera sa Markom Milačićem njemu pripala manje bitna funkcija u kabinetu.

Iako se u javnosti govorilo da je jedan od razloga ostavki uticaj DF-a, izvori Pobjede ukazuju da su suštinski razlozi prije svega permanentno neslaganje na relaciji savjetnici – šefica kabineta – premijer. „To se prije svega odnosi na savjetnika za bezbjednost Novovića dok je Savović u zadnje vrijeme bio poznat po neobičnom ponašanju“, rekao je izvor Pobjede.

Novović je ranije bio viši inspektor u graničnoj policiji i brat je Vladimira Novovića koji je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici. Jedan od slučajeva na kojem je radio bio je slučaj pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora.

Bivši pripadnik Sedmog bataljona glavni za Krivokapićevo obezbjeđenje

Za koordinatora Službe obezbjeđenja zgrade premijera i Krivokapića imenovan je penzioner Dejan Gojković, bivši pripadnik ozloglašenog Sedmog bataljona nekadašnje Vojske Jugoslavije, saznaje portal Aktuelno od izvora iz kabineta premijera. Sedmi bataljon vojne policije Vojske Jugoslavije predstavljao je zloglasnu vojnu ispostavu Slobodana Miloševića, čija je namjena ‘90-ih bila da disciplinuje crnogorsku vlast koja mu se opirala i uguši svaku ideju o eventualnoj crnogorskoj nezavisnosti.

Pored službovanja u Sedmom bataljonu Vojske Jugoslavije, Gojković je crnogorskoj javnosti poznat i kao osoba koja je jedno vrijeme bila pripadnik obezbjeđenja lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića i kao pripadnik „redarske službe DF-a“.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

IZA KULISA: Milatović obećao liderima DF-a da će ,,lobirati...

Više izbora Pobjede saopštilo je da je Milatović, čiji pokret otvoreno najavljuje da očekuje poziciju premijera, takvo...

Za nešto više od godinu 675 prijema u crnogorsko...

Sredinom februara prošle godine u Službenom listu objavljena je Odluka o izmijenjenim kriterijumima za utvrđivanje osnova za...

Detalji optužnice: Boljeviću prijetili ubistvom na Ćemovskom polju

Okrivljenim policajima stavlja se zvanično na teret da su u maju 2020. godine teškim nasiljem pokušali da...

Novović ti sudi, Novović te tuži?

Ta okolnost moguće ne bi imala toliku težinu i dala bi se pravdati time da sudiji Novoviću...

Abazović i Adžić smjenjuju Brđanina

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović i Adžić nekoliko puta tražili su od Brđanina da podnese ostavku,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare