test

Spajić ima pet savjetnika

Standard

21/11/2023

07:05

Premijer Milojko Spajić kompletirao je svoj uži tim koji čini osam članova - šef kabineta, njegov zamjenik, rukovodilac kancelarije za komunikaciju sa građanima i pet savjetnika.U rukovodećem timu Spajićevog kabineta su šef kabineta Branko Krvavac (diplomirani ekonomista, koji slovi za ključnog saradnika premijera, posebno za program ,,Evropa sad 2“) i njegova zamjenica Tanja Musterović (bivša koordinatorka Direktorata za budžet u Ministarstvu finansija i šefica Radne grupe za poglavlje 33 – Finansijske i budžetske odredbe), savjetnica za ekonomsku politiku Milena Milović (bivša generalna direktorica Direktorata za obračun, kontrolu i politiku zarada u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja), te savjetnica za vanjsku politiku Milica Perišić (bivša generalna sekretarka Ministarstva vanjskih poslova).

Vlada je nedavno za savjetnika premijera za kulturu i medije imenovala doskorašnjeg direktora Muzeja i galerija Podgorica Vučića Ćetkovića, dok Spajića u oblasti medija savjetuje dugogodišnji sportski novinar Veliša Jovanović.

Kao i u kabinetu bivšeg premijera Dritana Abazovića, savjetnica predsjednika Vlade – rukovoditeljka Službe za odnose s javnošću je mr Jovana Bojović, a kancelarijom za komunikaciju sa građanima upravlja profesorica engleskog jezika i književnosti Dušica Vuković.

Prema Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji kabineta predsjednika Vlade, čije je izmjene u oktobru 2022. usvojila vlada Dritana Abazovića, premijer ima pravo na 12 imenovanja – 10 savjetničkih i po jedno mjesto šefa kabineta i njegovog zamjenika.

Spajić ima jednog savjetnika manje u odnosu na prethodnika Abazovića, koji je u izmjeni Pravilnika sistematizovao tri službenička mjesta – savjetnik u kabinetu, odnosno službenik kabineta predsjednika Vlade koji obavlja stručne i administrativne poslove i jednog samostalnog referenta.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Vlada CG

Ostavite komentar

Komentari (0)