STANDARD SAZNAJE: URA danas na sastanku sa DF-om bez Medojevića, očekuje se i razgovor sa DPS-om

Građanski pokret URA danas će imati sastanak sa Demokratskim frontom povodom formiranja nove Vlade Crne Gore, gdje će razgovarati o modelu manjinske vlade koji su nedavno predložili, saznaje Standard. Prema nezvaničnim informacijama, očekuje se da danas imaju i razgovor sa Demokratskom partijom socijalista.

Kako je kazao sagovornik Standarda, još nijesu dogovoreni sastanci sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) i Socijaldemokratama Crne Gore (SD).

Takođe, bilo je nezvaničnih informacija da će se danas održati sastanak partija opozicije, ali to za sada nije potvrđeno.

Ispred Demokratskog fronta razgovore sa GP URA će voditi lideri Andrija Mandić i Milan Knežević.

Iz Pokreta za promjene Standardu su kazali da predsjednik Nebojša Medojević, zbog ranije preuzetih obaveza, danas neće prisustvovati sastanku DF-a i GP URA, kao ni konsultacijama sa predsjednikom države Milom Đukanovićem.

U narednim danima očekuje se da Đukanović obavi konsultacije sa svim parlamentarnim partijama.

Medojević će, kako saznajemo, vjerovatno sljedeće sedmice održati sastanak sa predstavnicima koalicije ”Crno na bijelo”, koja nudi model manjinske vlade kao rješenje za izlazak iz političke krize. Međutim, taj sastanak još nije dogovoren.

Podsjetimo, predstavnici Građanskog pokreta URA imali su juče zvanične razgovore sa predstavnicima Socijalističke narodne partije (SNP) i manjinskih stranaka.

Generalni sekretar GP URA Mileta Radovanić juče je saopštio da će ta partija uputiti poziv za početak konsultacija i ostalim partijama, uključujući i Demokratsku Crnu Goru.

Kako Standard saznaje plan je da sve konsultacije među partijama, kao i sa predsjednikom države budu završene do 13. februara, kako bi se na vrijeme zakazala vanredna sjednica Skupštine, prije 1. marta kada počinje redovna sjednica Skupštine Crne Gore.

“Vjerujemo da će do tog datuma, do 13. februara, biti završene konsultacije, a Vlada izglasana krajem ovog mjeseca, kao i novi predsjednik Skupštine Crne Gore “, rekao je izvor Standarda.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra promjenljivo oblačno, ponegdje slaba kiša

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, na sjeveru oblačno sa slabim, ponegdje moguće umjerenim...

Joković: Dronovima će kontrolisati eksploataciju šuma, pijeska…

Dronovi će, kako je Joković kazao u emisiji “Okvir”, snimati cijelo područje Crne Gore.

Novaković Đurović: Prostorni plan do oktobra, otvorni za predloge...

Urađen je, kako je saopšteno, koncept Prostornog plana koji je dostupan za predloge i sugestije.

Kamberi Vučiću: Devedesetih ste hapsili tog mladića, a sada...

Kamberi je najprije rekao da prihvatanje francusko-njemačkog prijedloga "neće biti lako zbog antialbanskog narativa i narativa o...

Internet se utrkuje da pogodi koju seriju poslanik gleda...

Znamo da Vučić umije da bude strog prema svojim stranačkim kolegama, da umije da ih prekori kad...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare