test

Stanišić: Tvrdnje CGO da posjedujem diplomatski pasoš netačne

Standard

12/05/2022

12:26

Savjetnik potpredsjednice Skupštine Branke Bošnjak, Boban Stanišić demantovao je navode saradnika na programima CGO Damira Suljevića, da je kao savjetnik dobio diplomatski pasoš.

Suljević je za Pobjedu kazao da su utvrdili i da je savjetnik potpredsjednice Skupštine Branke Bošnjak, Boban Stanišić dobio diplomatski pasoš, a da u Zakonu i Uredbi ne postoji odgovarajući osnov sticanja.

”Stanišić nije imao pravo na diplomatski pasoš kao savjetnik potpredsjednice Skupštine, već isključivo na službeni”, kazao je Suljević.

Portal Standard je takođe objavio tekst Pobjede.

Diplomatske pasoše nepropisno zadržali Milutin Đukanović, Vladimir Čađenović, Marina Jočić, Srđan Milić, Suad Numanović…

”Ovim putem želim da demantujem neistinite i netačne tvrdnje koje je iznio Damir Suljević ispred Centra za građansko obrazovanje u tekstu ”POGLEDAJTE KO JE SVE NEZAKONITO ZADRŽAO DIPLOMATSKI PASOŠ’’ od 12.05.2022. godine, da posjedujem diplomatski pasoš. Kao savjetnik potpredsjednice Skupštine Crne Gore u posjedu sam samo i isključivo službenog pasoša koji mi je izdalo Ministarstvo inostranih poslova 11.02.2022. godine, a po osnovu člana 7a, Uredbe o licima kojima se izdaje diplomatski i službeni pasoš, tako da su tvrdnje g-dina Suljevića netačne”, poručio je Boban Stanišić, Savjetnik potpredsjednice Skupštine Crne Gore.

Izvor (naslovna fotografija):

Boban Stanišić

Ostavite komentar

Komentari (0)