test

UVREDE ZAMIJENILI MOLBAMA: PES i Dajković mole Pokret za Podgoricu da ne ruši gradsku vlast – pod svaku cijenu žele izbjeći nove izbore u Glavnom gradu

I. Đoković

19/06/2024

09:04

Nakon novog neuspjelog pokušaja da se riješi kriza vlasti u Glavnom gradu, PES se okrenuo novoj taktici, pa je umjesto oštrih riječi i uvreda upućenih na adresu Pokreta za Podgoricu počeo da moli taj pokret da se pregovori nastave i izbjegnu prijevremeni izbori u Glavnom gradu.

Kriza vlasti u Podgorici i dalje traje. Nakon novog neuspješnog sastanka sve ukazuje da će Pokret za Podgoricu ostati čvrst u svojim stavovima i da će građani Podgorice uskoro izaći na birališta.

Uvrede koje su prema saznanjima Standarda pljuštale na sastanku izmđeu Pokreta Evropa sad i Pokreta za Podgoricu bile su kap koja je prelila čašu, pa sada taj pokret i nije više zainteresovan za neki dogovor, već za prijevremene lokalne izbore.

Odbornica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić kazala je da je sastanak prije dva dana prekinut zbog uvreda koje su, kako je rekla, pretrpjeli od predstavnika PES-a.

Ona tvrdi da je inicijativa PES-a za dogovor samo farsa i ništa drugo, te da je najpoštenije da se skrati mandat Skupštini Glavnog grada i ide na nove izbore.

“Moramo da kažemo građanima da nijesmo pristali ni na jednu funkciju, da ne želimo funkcije i da dogovor sa PES-om nije mogao da se sklopi jer ne razgovaramo istim jezikom”, rekla je Ljiljanić.

“Najpoštenije je da skratimo mandat Skupštini, odnosno da mi kao odbornici vratimo mandat građanima. Mislimo da je to najpoštenije. Smatramo da je uprava mogla bolje. Ne možemo da postignemo dogovor, da normalno razgovaramo”, kazala je ona.

Na njenu izjavu reagovali su iz PES-a i umjeto dosadašnjih teških riječi okrenuli su se molbama pa tako sada mole Pokret za Podgoricu da ne ruši vlast i da se izbjegnu izbori.

Naravno nezaobilazan dekor u dosadašnjim prepucavanjima doskorašnjih partijskih drugova je i DPS, od čijeg povratka na vlast strahuje većina u SO Podgorica.

Iz PES-a mole Pokret za Podgoricu da im pređu preko teških riječi i da se po svaku cijenu izbjegnu izbori, a do koje mjere iskazuju svoj očaj i strah od novih izbora pokazuje i njihovo saopštenje u kom pitaju Pokret za Podgoricu šta žele od PES-a, a da ne odu prema DPS-u!

Da je strah od povratk na vlast DPS-a velika pokazuje i izjava Vladislava Dajkovića.

“Bolje je pružiti novu šansu pregovorima, nego ići u samoubilački akt skraćenja mandata sa Demokratskom partijom socijalista”, rekao je Dajković u izjavi Javnom servisu.

Iako je sve daleko od bilo kakvog dogovora ili skraćenja mandata Skupštini Podgorice, izjave predstavnika većine podsjećaju na bacanje peškira u ring i prije nego je izborna utakmica počela, jer su razlike među njima velike, a rezultati njihove dvogodišnje vlasti govore same za sebe.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)