(FOTO/VIDEO) Protest ispred Ministarstva, VUJOVIĆ za Standard: Vesna Bratić je personifikacija đavoljeg šegrta

U organizaciji ''GI 21'', u 10 časova ispred Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta počelo je okupljanje građana na protest zbog katastrofalne politike miinistarke Vesne Bratić.

Izvršni koordinator Građanske inicijative “21. maj” Ljubomir Filipović je rekao da su se okupili kao građani i da se neće miriti sa ovim što se dešava u obrazovanju.

MRVALJEVIĆ: VRIJEME JE ZA KRAJ OVE POGUBNE VLASTI

Izvršni direktor Udruženja “Forum Luča” Nebojša Mrvaljević ističe da Vlada nema pravo da unazađuje sistem vaspitanja i obrazovanja

“Ne pristajemo da preko naše đece realizujete projekat srpski svet. Vrijeme je za kraj ove pogubne vlasti i za odlazak ove Vlade”, poručio je on

VUJOVIĆ: VULIN JE OBJAVIO RAT A MI ĆUTIMO

Sreten Vujović, Foto: Filip Filipović

“Ne vjerujem da će se desiti neke velike promjene, ali ovi koji sjede u Vladi i ovom ministarstvu i otvoreno se bave fašizacijom našeg društva i revenšazmom. Oni zapravo imaju jasan zadatak da uruše CG po svakom pitanju kako bi dokazali da CG nije održava i da treba da pripadne tom njihovom “srpskom svetu” S druge strane imamo otvorenu objavu rata od strane od Vulina. On je objavio rat a mi ćutimo. Vraćamo se u devedesete, ideologija je ostala ista. Amfilohije je otišao ali njegovi sljedbenici su tu. Vesna Bratić je personifikacija đavoljeg šegrta”, rekao je za Standard Sreten Vujović član Savjeta “GI 21”

RABRENOVIĆ: USVOJITI ZAKON PROTIV FAŠISTIČKOG DJELOVANJA

Jovan Rabrenović kaže da ih je danas okupila velika nesreća koju je zadesila državu 30. avgusta.

“Danas se promoviše fašizam, kliču ratnim zločincima. Crna Gora je doživjela da se u njenim institucijama nalaze oni koji promivišu fašizam”, rekao je on.

Postavljaju sebi pitanje da li smo dostojni nasljedici svojih predaka.

“Tužilaštvo sudstvo i policija ne rade ništa da kazni one koji promovišu fašizam. Nikada Crna Gora neće postati država koja poistovjećuje četnike i partizane.Treba da se usvoji zakon o zabrani fašističkog djelovanja”, smatra Rabrenović.

PETROVIĆ: HOĆE DA SATRU SVE ŠTO JE CRNOGORSKO

Izvršna direktorica nevladine organizacije Crnogorski ženski lobi Aida Petrović kaže da je ćutanje svih apostala, na čelu sa Krivokapićem, na to što “necivilizovano radi Bratić za svaku osudu”.

“Njihov naum mora biti zaustavljen, Hoće da satru sve što je crnogorsko”, istakla je Petrović.

Ističe da se na zlo ne ćuti, već se odgovara građanskim otporom.

ZEKOVIĆ: SVAKI MINISTAR OVE VLADE JE VESNA BRATIĆ

Građanski aktivista i član Savjeta Građanske inicijative “21. maja” Aleksandar Zeković je rekao da im nije samo stalo do smjene Bratić. Oni su, prema njehovim riječima, “marionete jedne iste ideologije – politike četništva”.

“Naš cilj je da razobličimo pseudoevropske i pseudograđanske strukture koje se predstavljaju kao demokratske”, istakao je Zeković. 

Nije Bratić, kako dodaje, sama.

“Ona ima njihovu punu podršku. Svaki ministar aktuelne Vlade se zove Vesna Bratić, svaki poslanik vladajuće koalicije se zove Vesna Bratić”, smatra Zeković.

Portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević kazao je da se najveća greška potkrala što je Bratić imenovana za ministarku i da mora sa njom otići njen mentor Krivokapić i cijela Vlada.

VUKSANOVIĆ-STANKOVIĆ: NITI ĆE BITI SRPSKOG SVETA NITI VELIKE SRBIJE

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković kaže da neće dopustiti širenje četničke, kleronacionalističke ideologije.

“Oni kojima smo pružili ruku kada im je najteže bilo moraju poštovati državu. Kome se ne dopada, vrata su im tamo. Izdajnicima ovdje nije mjesto. Ko ne podrži njenu smjenu svi su Vesna Bratić. Zvaničnicima Srbije poručujemo: Niti će biti srpskog sveta niti velike Srbije”, istakla je Vuksanović Stanković.

ŽIVKOVIĆ: NEĆEMO FAŠIZAM U CRNOJ GORI

Predsjednik Savjeta Građanske inicijative “21. maj” Miodrag Živković poručuje da nećemo fašizam u Crnoj Gori.

“Mi u GI “21. maj” smo se okupili oko zaštite temeljne vrijednosti Crne Gore, koje su na udaru velikosrpskog projekta koji od 30. avgusta satire i mrcvare Crnu Goru. Ova sječa direktora škola nije zapamćena nigdje u demokratskom svijetu, niti u desničarskim režimima”, ističe Živković. 

Ono što je, kako je ocijenio, gore je imenovanje novih ljudi, oni za čiju podobnost odlučuju da su poslušni Srpskoj pravoslavnoj ckrvi, da imaju dokaze da su litijalu.

” I treće, oni famozni potpisi podrška crkvi Srbije. Ne traže uvođenje vjeronauku u škole, jer od čitavog obratovanja hoće da naprave bogoslovije”, smatra Živković.

U ime Građanske inicijative “21. maj” uputio je zahtjeve.

“Prvo da se stave van snage odluke koje su omogućile smjenu direktora, kao drugo da se stave van snage odluke o novim imenovanjima direktora, jer samo ćemo tako spriječiti da užas svetosavlja zagadi naše obrazovanje”, rekao je Živković.

Predsjednik Socijaldemokratske partije SDP Raško Konjević je juče saopštio da je pripremljena Interpelacija, u kojoj će se tražiti smjena ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić i da će danas biti proslijeđena partijama koje čine vlast – GP URA i Demokrama, ali i opoziciji.

Konjević je rekao da u SDP-u očekuju podršku i od kolega iz vladajuće većine.

”Razloga je više nego dovoljno”, naveo je Konjević na Tviteru.

Protest je najavljen nakon što je Rada Višnjić imenovana za vršiteljku dužnosti direktorice Osnovne škola “Jugoslavija” u Baru, koju je ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, nakon osam dana, razriješila dužnosti.

Iz resora Bratić su nakon što je javnost burno reagovala na imenovanje Višnjić za v. d. direktorku kazali, pored ostalog, da su se u njenom slučaju “pojavili materijali opscene prirode” za koje ranije nisu mogli znati, te da će učiniti sve da crnogorska prosvjeta bude primjer odgovornosti.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Reporterka Skaja: Za 20 minuta izgorelo sve iza nas

„Pogledajte ovu vatru, pogledajte ovaj plamen pored nas, i to vam govori kako se sve brzo širi....

U Iranu za dan zaraženo 39.000 osoba!

U poslednja 24 sata u Iranu je umrlo 378 ljudi, dok je od početka epidemije korona virusa...

GRČKA GORI: Hiljade ljudi bježi u panici iz kuća...

Vatrogasci u Grčkoj nisu uspjeli da savladaju veliki požar koji se približio sjevernim predgrađima Atine, pa je...

Ekološki incident: Pomor ribe na Ibru

“Odmah nakon ekološkog incidenta na osnovu prijave, reagovao je inspektor za vode, kao i pripadnici Uprave policije...

IMELDA MARKOS: Ovako je djevojčica iz memljive garaže postala...

Ona je 2018. nepravosnažno osuđena za korupciju, a ovaj proces trajao je više od 30 godina. Imeldi...

NAJČITANIJE

4 KOMENTARA

guest
4 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Brđanin
Brđanin
21/07/2021•09:42 09:42

Niste protestvovali kad su ministri bili bosković, sehović i migo stijepović! Tad ste ćutali kao bubice. Sad protestvuje, pazi, čovjek koga je slavko perović nazvao TVOR OD KOTORA i vi da nekom nešto kažete. Imate li vi mišljenje, stav, ljudskovine za išta???

Miodrag Draga Blažo'a
Miodrag Draga Blažo'a
21/07/2021•20:32 20:32
Reply to  Brđanin

Bošković, Šehović i Stijepović nijesu KLERO-FAŠISTI. Oni nijesu ni ČETNICI, fašista saradnici! A i “tvor od Kotora” je bezazleni mali bato i veliki evropejac pri ovijema OTPADNICIMA I/ILI IZDAJNICIMA na vlasti koji baštine sramnu, krvavu, krvničku i nesojsku okupaciju Karađorđevića i veličaju Dražu Mihajlovića i ravnogorski pokret, ratne zločince Ratka Mladića, … i koji su evropsko zastiđe i dno dna! Što se tiče ljudskovine – jesu li litijaši (svi koliko ih/vas je na gomilu bilo) imali ljudskovine kad nijesu/ste “DAVALI” i OTIMALI SVETINJE, odnosno božje kuće koje su i preci Crnogoraca gradili i GROBOVE naše? VELIM GROBOVE – ljudskovino –… Pročitaj više »

Duda
Duda
21/07/2021•13:53 13:53

Samo naprijed i još i još jače

Miodrag Draga Blažo'a
Miodrag Draga Blažo'a
21/07/2021•15:44 15:44

Nije tuđe “niste”, no je crnogorsko “NIJESTE”.