test

VARHELJI: Promjene tužilačkih zakona da prate principe EU; KRIVOKAPIĆ: Nema ništa intrigantno u Temeljnom ugovoru sa SPC

Standard

04/05/2021

13:28

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji je rekao da je EU upoznata sa predloženim promjenama Zakona o Tužilaštvu.

“Upoznati smo, mi mislimo da institucionalne promjene treba da prate principe Evropske unije”, rekao je Varhelji.

On je poručio da EU radi na pronalaženju mogućeg rješenja, kako bi se Crna Gora suočila sa problemima koje ima oko otplade duga za auto-put, ali je i dodao da EU ne može da plaća zajmove koje su drugi uzeli.

Komentarišući kineski dug za izgradnju dionice auto-puta Varhelji je kazao da EU radi na mogućem rješenju, kako bi se Crna Gora suočila sa problemima koje ima od ranije.

“Nije nama da razmatramo finansijsku situaciju u zemlji, nije nama da plaćamo zajmove koje su drugi uzeli”, kazao je Varhelji i dodao da o tom pitanju imaju komunikaciji sa Vladom.

Premijer Vlade CG Zdravko Krivokapić je na pitanje kada će javnost biti upoznata sa Temeljnim ugovorom SPC i CG rekao da u njemu nema ništa intrigantno.

“Kada bude usaglašen ugovor upoznaće se i javnost, nema razloga da tako ne bude. Ali radna verzija da se daje na uvid, nije praksa. Do sada se nikad nije postavljalo pitanje. Ovaj ugovor za kredit za autoput nije izazvao toliko pažnje, koliko je ovaj, jedan obični ugovor”, rekao je Krivokapić.

Ostavite komentar

Komentari (2)

Licina

04 May. at 12:39

Slusajte ga samo.. “kad bude usaglasen tek onda ce se objaviti javnosti” cekaj malo..
Kad su cista, postena i jasna posla onda nema sta da se krije od javnog mnjenja ali posto svo ponasanje i desavanje do sada je bilo tajno i iza ledja naroda onda nemozemo nikako da mislimo najbolje i da je sve u redu Krivokapicu PA nekom drugom soli pamet i bacaj dim u oci jer normalni ljudi su vec shvatili dovoljno!

Miro

04 May. at 14:33

” Obicni ugovor” je aneksija duhovnog,kulturnog i teritorijalnog dijela nase zemlje.