(VIDEO) Medojević: Spajić ideju o ukidanju doprinosa na zdravstvo nazvao čistim populizmom

Izgleda da je ministar Spajić shvatio da je Medo sve u pravu i da je ukidanje doprinosa za zdravstvo na zarade neodrživo u trenutnoj strukturi budžetskih prihoda i rashoda, saopštio je jedan od lidera DF-a i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Izgleda da je shvatio da se po tom osnovu u budžet zdravstva sliva preko 180 miliona eura godišnje i da Fond zdravstva ima godišnji strukturni deficit od 130 miliona i da je neodrživo da se ukida ili smanjuje doprinos za zdravstveno osiguranje”, ocijenio je Medojević.

Prema njegovim riječima, PzP-u je drago da je Spajić saslušao stavove lidera PzP-a oko njegovog partijskog “Maršalovog plana – Evropa sad” i shvatio da je ta “partija ponovo u pravu” te da se u uslovima zdravstvene krize i recesije te budžetskog deficita i deficita Fonda zdravstva, “ne smije voditi populistička politika i jeftina demagogija koja može da dovede do kolapsa sistema i bankrota javnih finansija”.

“Lako je kampanju za izbore voditi sa novcem građana Crne Gore i kockati sa tuđim parama. Stanje javnih finansija je takvo da je neophodna fiskalna konsolidacija i rezanje svih nepotrebnih i neproduktivnih rashoda parazitskog sistema nasleđenog od DPS-a. Jedini prostor za značajno povećanje prihoda je zaplijena milijardi eura od lopova iz DPS režima koje su opljačkali od ovog naroda, ali za to ova Vlada nema političke volje ni hrabrosti. Oni ne smiju da uzmu blindiranog Majbaha od Đukanovića, a ne opljačkane milijarde”, zaključio je Medojević.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Šta svijet može očekivati u slučaju katastrofe u nuklearnoj...

“Svaki napad na nuklearne elektrane je samoubilački”, rekao je prošle sedmice generalni sekretar Ujedinjenih naroda Antonio Gutereš, te je...

Njemačka neće odgovoriti na poziv za ukidanje ruskih turističkih...

Države koje podržavaju takvu zabranu kažu da Rusi ne bi trebalo da budu u mogućnosti da idu...

Demokrate: Abazović i dalje nije svjestan da mu riječ...

Prvo, smatraju Demokrate, Abazović očito i dalje, kako kažu, nije svjestan da su mu propali koncepti obje...

Nikolić: Abazović pokušava “političkim mehanizmom“ Mandića, koji se napaja...

“Upravo taj “mehanizam” mu je omogućio da bude premijer, kako bi se Crna Gora vratila na put...

Sud u Mjanmaru osudio svrgnutu liderku zemlje za još...

U četiri slučaja korupcije o kojima je odlučeno u ponedjeljak, Su Ći je navodno zloupotrebila svoj položaj...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare