(VIDEO) Medojević: Spajić ideju o ukidanju doprinosa na zdravstvo nazvao čistim populizmom

Izgleda da je ministar Spajić shvatio da je Medo sve u pravu i da je ukidanje doprinosa za zdravstvo na zarade neodrživo u trenutnoj strukturi budžetskih prihoda i rashoda, saopštio je jedan od lidera DF-a i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Izgleda da je shvatio da se po tom osnovu u budžet zdravstva sliva preko 180 miliona eura godišnje i da Fond zdravstva ima godišnji strukturni deficit od 130 miliona i da je neodrživo da se ukida ili smanjuje doprinos za zdravstveno osiguranje”, ocijenio je Medojević.

Prema njegovim riječima, PzP-u je drago da je Spajić saslušao stavove lidera PzP-a oko njegovog partijskog “Maršalovog plana – Evropa sad” i shvatio da je ta “partija ponovo u pravu” te da se u uslovima zdravstvene krize i recesije te budžetskog deficita i deficita Fonda zdravstva, “ne smije voditi populistička politika i jeftina demagogija koja može da dovede do kolapsa sistema i bankrota javnih finansija”.

“Lako je kampanju za izbore voditi sa novcem građana Crne Gore i kockati sa tuđim parama. Stanje javnih finansija je takvo da je neophodna fiskalna konsolidacija i rezanje svih nepotrebnih i neproduktivnih rashoda parazitskog sistema nasleđenog od DPS-a. Jedini prostor za značajno povećanje prihoda je zaplijena milijardi eura od lopova iz DPS režima koje su opljačkali od ovog naroda, ali za to ova Vlada nema političke volje ni hrabrosti. Oni ne smiju da uzmu blindiranog Majbaha od Đukanovića, a ne opljačkane milijarde”, zaključio je Medojević.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra povremeno kiša, do 22 stepena

U večernjim satima padavine će u većem dijelu države oslabiti, a u planinama na sjeveru moguća je...

Brkovići i Popović pušteni na slobodu nakon što je...

Oni se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.  HTP „Boku“ je...

Gutereš ugostio Abazovića i Radulovića: Podrška svim aktivnostima UN...

Crna Gora kao ekološka država predstavlja odličan koncept. Radimo na daljem snaženju ekološke svijesti kako bi doprinijeli...

Muratović: Bošnjak pokušala da politički profitira na jednom tragičnom...

S obzirom na modele funkcionisanja Demokratskog fronta, kako je ocijenio, to ne bi bilo čudno, da Bošnjak,...

Medvedev: Dopala mi se Novakova izjava, vakcinacija privatna stvar

Đoković je rekao da ne zna da li će igrati na Australijan openu u januaru zbog striktnih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare