Vlada smijenila Brđanina, Nikola Terzić vd direktora UP; Abazović: Brđanin nije nešto posebno kriv, ali je morao imati informaciju više

Vlada Crne Gore smijenila je direktora Uprave policije Zorana Brđanina, a za vršioca dužnosti predložila je dosadašnjeg načelnika Centra bezbjednosti Budva Nikolu Terzića.

Premijer Dritan Abazović je rekao da ”ni jednog sekunda ne dovodi u pitanje intelektualni ili profesionalni kapacitet Brđanina.

”Međutim, ono što je zateklo Upravu policiju godinama ne može da zaobiđe drastične kadrovske pormjene. ovim povodom smo održali sjendicu Vijeća za nacionalnu bezbejdnost. Zašto Europol nije htio da sarađuje sa određenim policijskim strukturama, ako to nije poznato direktoru policije, meni je žao. Mi smo u specifičnoj situaciji, jer nijesmo mogli da predvidimo kada će akcija početi i u kom političkom momentu, kao ni da li će aktivnosti parlamenta moći da se nastave zbog ukaza predjsednika. Mi ne možemo da dozvolimo da policija ima situaciju da je menadžemnt izgubio autoiritet ili da ne može da sarađuje sa ANB-om ili SDT-om. Ova zemlje ne može da ostane u kandžama kriminala”, rekao je Abazović.

Naveo je da je obrazloženje u skladu sa zakonima Crne Gore.

”Zakonom je određeno vršenje policijskih poslova, a nakon akcije lično mislim da je više stvari povrijeđeno”, dodao je Abazović.

”Ja sam ponosan stvarima koje smo prošli zajendo sa Brđaninom, uključujući i dešavanja na Cetinju, koja su bila najktiričnija. Ono čemu sada međutim svjedočimo je da su nam kriminalci preuzeli mnoge sektore unutar policije”, naveo je Abazović.

”Vlada daje punu podršku svima u sektoru bezbjednosti, sa posebnim akcentom na SDT, SPO, ANB, i Upravu policije da se očisti od svih koji se dovode u vezu sa organizovanim kriminalnim grupama”, kazao je premijer Dritan Abazović.

Kaže i da je spreman da stoji iza te odluke i pred svim institucijama. Poručio je i da ništa nije urađeno van preocdure.

”Bojim se da će mnogi morati da idu iz policije, ali to niej jedina ”kontaminirana” institucija.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je rekao da je sve u skladu sa zakonom.

”Odbor za bezbjednost nije razmatrao izvještaj o radu uprave policije, iako mu je on predat još u decembru”, rekao je Adžić.

On je zahvalio Brđaninu na dosadašnjem radu.

”Ukoliko imamo neku vrstu nepovjerenja u policiju, ali i naših stranih partnera, jasno ej da neke stvari moramo da mijenjamo. Moramo dobiti funkcionalnu Upravu policije”, rekao je Adžić.

Terzić bio hapšen zbog nestanka zaplijenjenih dokaza

Nikola Terzić koji je na današnjoj sjednici Vlade izabran za VD direktora Uprave policije trenutno obavlja funkciju načalnika CB Budva i bio uhapšen 2016.godine pod sumnjom da je odgovoran za nestanak 13 pisama i dva dokumenta zaplijenjenih iz kuće pritvorenog Veselina Mujovića.

Terziću je tada određen tužilački pritvor, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Zatvaranje saobraćaja na mostu Milenijum

Ovo odobrenje, kako je saopšteno, važi za dan 22. septembar i to:

Rijana pokazala i drugog sina

Ovo je njihova prva zajednička fotografija, a i prvo javno pokazivanje nedavno rođenog sina kojeg su nazvali...

Kolašinci u pritvoru zbog nasilničkog ponašanja

“Osnovno državno tužilaštvo u Kolašinu je dana 19. septemnra formiralo krivični predmet protiv...

Radulović o porukama Eskobara: Milatović detektovan kao problem u...

Radulović je to kazao komentarišući najnovije poruke zamjenika pomoćnika državnog sekretara SAD-a Gabrijela Eskobara,...

Sindikalna organizacija Višeg suda: Omogućiti nadležnima da bez pritiska...

Kako je saopšteno nakon današnje sjednice Sindikalne organizacije Višeg suda, zaposleni su iskazali...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare