Vrši dužnost direktora iako mu je istekao mandat prije šest dana: Harasani dolazi na posao, nije razdužio vozilo…

Funkcioneru GP URA Iliru Harasaniju, istekao je šestomjesečni v.d. status direktora Uprave za inspekcijske poslove, a Vlada Crne Gore nije ga izabrala da u punom mandatu obavlja ovu funkciju. Ipak, kako saznajemo, Harasani je u petak i ponedjeljak bio na poslu, pa se postavlja pitanje da li takvim postupanjem ulazi u zonu krivične odgovornosti.

Pored toga što je nastavio da radi iako mu nije produžen mandat, prema informacijama našeg portala, on i dalje koristi službeni automobil, a i nesmetano se koristi njegov faksimil za raspoređivanje predmeta.

Funkcioner kome je istekao šestomjesečni v.d. status, ili puni mandat, a nije produžen rješenjem Vlade, krši zakon pojavljivanjem na poslu i donošenjem odluka.

Harasani od subote ne odgovara na intenzivne pozive portala Standard, a nije odgovorio ni na pitanja upućena porukom; da li je bio na poslu i da li neprodužavanje mandata znači da više nije u Upravi, kako komentariše to što jedini nije dobio puni mandat, da li smatra to kao čin osvete prema GP URA.

Podsjetimo, Harasani je za vd direktora Uprave izabran u aprilu 2021. godine, da bi mu vd status za još šest mjeseci bio produžen 30. septembra 2021. godine.

Shodno tome, mandat Harasanija istekao je prije šest dana, odnosno 30. marta 2022. godine.

Iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, takođe nijesu odgovorili na pitanja o Upravi za inspekcijske poslove.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare