ZLOUPOTREBE U POŠTAMA CG (2): Član borda zaposlen u Upravi, KO SU DIREKTORI SEKTORA – Sestra Alekse Bečića došla iz taksi udruženja da vodi Sektor prodaje

Krilatica da je napad najbolja odbrana nije primjenjiva u slučaju Pošte Crne Gore, čiji se menadžment, posredstvom službe za odnose sa javnošću, umjesto objave činjeniničnog stanja kojim bi potvrdili ili demantovali pisanja portala Standarda, odlučio da prijeti tužbom odnosno Sudom.

Naravno, u nedostatku argumenata najjednostavnije je medije optužiti za neprofesionalizam. Međutim, umjesto odgovora na optužbe uprave Pošta CG, zbog interesa javnosti, portal Standard će nastaviti da se bavi isključivo činjenicama u konkretnom slučaju.

Uredništvo portala uputilo je Pošti CG pitanja u vezi sa navodima iz prethodnog teksta, ali i tekstova koje ćemo objaviti narednih dana.

U svom reagovanju iz uprave Pošte CG, na čijem je čelu funkcioner Demokrata Dragan Tufegdžić, nijesu sa konkretnim podacima demantovali informaciju da su za godinu dana uposlili oko 300 osoba bez projekcije mogućih gubitaka u vezi sa tim. Takođe, nijesu demantovali ni informaciju da su izradu Akta o sistematizaciji radnih mjesta povjerili privatnoj IT firmi „Visol“ iz Bara, uprkos činjenici da ta kompanija ima među zaposlenima brojna stručna lica iz te oblasti. 

U kakvom su odnosu menadžment i Odbor direktora ove državne kompanije najbolje govori činjenica da je predsjednik Odbora direktora Igor Bulatović iz SNP aktivan u upravljanju kompanije Pošta CG, kroz sastanke i druge aktivnosti menadžmenta, kojima redovno prisustvuje.

To je, međutim, manje važno u odnosu na kršenje Zakona o privrednim društvima u državnom vlasništvu u slučajevima pojedinih članova tog Upravnog odbora. Naime, član borda Aleksandar Dakić dobio je rješenje na neodređeno u Pošti CG i to u menadžentu kompanije.

Slična situacija desila se i u slučaju drugog člana borda Stojana Sjekloće, koji je početkom godine podnio ostavku na mjestu člana i zasnovao radnio odnos u kompaniji Pošta CG. Međutim, to rješenje osporila je Agencija za sprječavanje korupcije, pa je ugovor raskinut, ali je Sjekloća slučajnom ili namjernom greškom vladine komisije u prošlom mandatu, ostao na mjestu člana Odbora direktora.

Portal Standard upitao je Poštu CG i po kojim kriterijumima su birani članovi top menadžmenta kompanije, što je očigledno kod njih izazvalo posebnu srdžbu.

Prema pouzdanim informacijama Standarda, većina njih nikada nije radila poslove u sektoru poštanske djelatnosti, a njihova prethodna radna mjesta nijesu preporuka za uspješnost u top menadžentu ove važne državne kompanije.

Prema pouzdanim informacijama portala, Direktorica sektora za prodaju je Ljiljana Raković, sestra od tetke predsjednika Demokrata Alekse Bečića, koja je prethodno radila u Udruženju taksista. Zatim za direktoricu Sektora ekonomskih poslova i finansija imenovana je Slađana Maraš sa nepunih 25 godina, koja je prethodno radila na poslovima administrativnog radnika u „Lovćen osiguranju“.

Direktorica za pravne poslove je Katarina Vujačić, rođena sestra Milutina Kusovca iz menadžementa CEDIS-a, koji takođe ovih dana potresa afera partijskih zapošljavanja. Za razliku od ostalih, Vujačić je, prema informacijama iz kompanije, nekada radila u Pošti CG, ali na jednoj od niskokvalifikovanih pozicija.

Direktor sektora za unutrašnju kontrolu i saradnju sa drugim institucijama Milutim Saičić prešao je u Pošte CG iz Ministarstva poljoprivrede i odmah po dolasku u tu kompaniju zaposlio je rođenog brata Iliju.

Zbog svega navedenog razumijemo nervozu kod menadženta i odbora direktora Pošti CG, ali nas prijetnje tužbom neće demotivisati da nastavimo da izvještavamo o svim zloupotrebama u toj državnog kompaniji.  

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Krivokapić: Zastava Crnojevića je vraćena državi, a biće i...

 Zastava Crnojevića je zato vraćena da bude barjak obnovljene nezavisne Crne Gore. Vraćena državi, a biće vraćena...

Sjutra moguća kiša, do 37 stepeni

Od sredine dana u cijeloj zemlji očekuje se povećanje oblačnosti, uz mjestimičnu kišu ili pljusak sa grmljavinom,...

Militanti Islamskog džihada prekršili sporazum o prekidu vatre, nastavljeni...

Kako je dogovoreno sporazumom kojem je posredovao Egipat, prekid vatre je bio planiran za 20 sati. Međutim,...

Vuksanović-Stanković : Neka Abazoviću sad Porfirije pošalje helikopter da...

Vuksanović Stanković je rekla da tako prolaze svi koji umjesto da se bore za svoju državu služe...

Upriličena projekcija: Državna zastava i na zidovima Cetinjskog manastira

Nakon što su tokom cijelog dana donosili zastave i kačili na ogradu Cetinjskog manastira, građani su večeras...

NAJČITANIJE

8 KOMENTARA

guest
8 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Olga
Olga
23/06/2022•10:28 10:28

Demokrate su nagrdile sve sto su mogle.Da znate kakva je situacija u prosvjeti, to je za plakat.

Volujica
Volujica
23/06/2022•10:00 10:00

Tufegdžić svaki dan ide službenim autom iz Bara na posao u Podgoricu i za Bar natrag i vizi gs slużveni vozac. Koliko to kosta Postu i Crnu Goru, plata za vozaca, gorivo, trosenje auta? A sve kao postene Demokrate ne uzimaju dnevnice i za telefon. A ovamo ne kazu koliko jedan Tufegdzic kosta državu, a kosta je vise no da iznajmljuje 5 stanova u PG da zivi.

BarAnka
BarAnka
23/06/2022•21:08 21:08
Reply to  Volujica

Što ima od škole taj Tufegdžić?

Pitalica
Pitalica
23/06/2022•10:46 10:46

Kadrovi demokrata i dalje su na visokim funkcijama u Skupštini Crne Gore

Nepobedivo srce
Nepobedivo srce
23/06/2022•15:10 15:10

Sve se “smjenjuju” kadrovi Demokrata i DF, a smjena izgleda tako što ih dritan nanovo predloži na funkcije! Ovo je haos šta su uradili, zbog njih su mnogi ljudi bez posla ostajali, a naprimale se sestre, svastike, kume i sl… Sramno!

Stefan
Stefan
23/06/2022•22:58 22:58

Bravo!A njihovi prethodnici su sigurno isli biciklima na posao..i nikog ne dovedose od svojih nego i dan danas u jednoj istoj kancelariji rade po 3 clana iz jedne familije..bolje se informisite pa onda razglabajte..Radnici se nisu smjeli javiti u prolazu bivsim direktorima ,ni dobar dan reci,jer su oni ZABOGA SAMO RADNICI..Za razliku od prethodnih ovi imaju osnovnu kulturu i milina ih je brate vidjeti..Nije bitno ko kojoj partiji pripada nego kakvi smo ljudi..

Dragica
Dragica
25/06/2022•09:35 09:35
Reply to  Stefan

Tako je.
Najvažnije je biti čovjek, pa onda rukovodilac.

Post restant
Post restant
25/06/2022•12:40 12:40

Toga je vazda bilo…
Evo iz licnog iskustva…dps je kupovao glasove cetnika po ptt…ove sto vole Cg drzali su magacinu 5+ godina i ovi kad su dosli na vlast prvo su ispravili tu nepravdu….znaci svaka cast direktoru Draganu